Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova per unanimitat la reurbanització del carrer de la Sagrera, primer pas de la remodelació del nucli antic

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat dijous 28 d'octubre, aprova per unanimitat la reforma integral del c. de la Sagrera, una modificació de crèdit per adquirir una finca del c. de Verge de Montserrat, que es destinarà a zona verda, i dues mocions, una de rebuig a les agressions LGTBI-fòbiques i una altra en contra de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'impost de la plusvàlua.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous, 28 d'octubre, una nova sessió ordinària del Ple Municipal que, després de més d'un any i mig de pandèmia, es va poder celebrar de forma presencial a la Sala de Plens. Un dels punts de l'ordre del dia més destacats que es van aprovar va ser el projecte de reurbanització del carrer de la Sagrera. El punt es va aprovar per unanimitat. Aquest projecte ha de convertir el carrer en un espai pacificat de vehicles i és una primera fase d'un futur pla de remodelació del nucli antic de Ripollet. La iniciativa de reurbanitzar el carrer de la Sagrera es va posar a sobre la taula a partir d'un treball dels alumnes de l'Escola Fedac, que demanaven que l'entorn de l'escola fos més segur i accessible. El projecte es va incloure, finalment, com a proposta dins dels pressupostos participatius. El projecte de millora i reurbanització del carrer de la Sagrera té un pressupost previst de 85.375,99 euros.

Futura zona verda

El Ple Municipal també va aprovar per unanimitat una modificació pressupostària per valor de 2.512.565,70 euros, que serviran per adquirir la finca del carrer de Verge de Montserrat, 78, que es convertirà en zona verda en el futur. Aquesta xifra es disposarà del romanent de tresoreria que ja està previst per despeses generals.

ripollet-ple-211028-3.JPG

El següent punt del Ple que es va aprovar va ser l'adhesió del consistori al Conveni Interadministratiu amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT). L'objectiu d'aquest conveni és l'intercanvi d'informació tributària i la col·laboració entre administracions, per agilitzar algunes gestions administratives i millorar l'eficiència en la gestió pública. El punt es va aprovar amb el vot favorable de Decidim, PSC, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l'abstenció de Ciutadans.

Abans de l'apartat de les mocions, es va aprovar també l'acord per demanar la cessió de la Generalitat d'uns trams de carretera N-150 a favor de l'Ajuntament de Ripollet. Aquesta cessió permetrà tirar endavant el projecte de l'Avinguda del Vallès, que està duent a terme l'AMB amb els ajuntaments. El punt es va tornar a aprovar amb el vot favorable de Decidim, PSC, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l'abstenció de C's.

ripollet-ple-211028-5.JPG

Mocions aprovades per unanimitat

En l'apartat de les mocions, s'han aprovat per unanimitat les dues propostes presentades. La primera moció, presentada a iniciativa de les entitats Proud LGTBI Ripollet i la Unitat contra el feixisme i el racisme de Cerdanyola i Ripollet, era una condemna a qualsevol agressió i, concretament, a les que pateix el col·lectiu LGTBI. La moció va ser presentada conjuntament per tots els grups municipals del consistori i aprovada per unanimitat amb els vots de Decidim, Partit dels Socialistes, Ciutadans i SOM Ripollet, i pel regidor no adscrit.

ripollet-ple-211028-6.JPG

La segona moció es va incloure d'urgència, i mostrava el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'impost de la plusvàlua. El Constitucional invalida la manera com es calcula l'impost que cobren els ajuntaments, complicant el seu finançament. La primera tinent d'alcalde d'Economia, Pilar Castillejo, va afirmar que aquesta sentència provoca una pèrdua del 3,5% dels ingressos del consistori, el que suposa 1 milió i mig d'euros aproximadament que es deixaran de recaptar. Un cop més, la moció es va aprovar per unanimitat.

JS