Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'abril ha portat pluges a Ripollet

En aquest mes d'abril el municipi ha acumulat un total de 108,4 litres per metre quadrat, segons les dades enregistrades a l'estació meteorològica de Casa Natura. A més, el fort temporal del dilluns va generar diverses incidències a Ripollet.

El riu Ripoll ha augmentat el seu cabdal..
El riu Ripoll ha augmentat el seu cabdal.

Les precipitacions caigudes en les últimes setmanes donen una mica de treva a la situació límit que vivia el territori per la forta sequera dels últims mesos. Malgrat que encara no està solucionat, ni de bon tros, Ripollet ha tingut una pluja força generosa amb un total de 108,4 litres/m².

Aquesta informació s'ha obtingut gràcies a les dades enregistrades a l'estació meteorològica de Casa Natura, on també s'ha pogut saber que els dies més plujosos van ser el 22 d'abril, amb 26,2 l/m² i el 29 d'abril, amb 72 l/m².

Les dades són positives, més encara si es comparen amb les dels últims mesos, però, tot i això, caldria molts més dies com aquests per superar la crisi d'aigua que viu Catalunya. En aquest sentit, cal recordar que Ripollet continua en fase d'emergència per sequera.

 

Afectacions per les fortes plujes

Les pluges, a part de reserves d'aigua, també han portat algunes incidències al municipi, especialment pel fort temporal que va haver-hi el dilluns. Segons dades facilitades per la Policia Local de Ripollet, es van registrar diferents incidències, especialment a partir de les 16.30 h a zones com Pinetons, el carrer del Torrent Tortuguer i el parc de Maria Regordosa. La Policia Local va rebre nombroses trucades alertant de l'acumulació d'aigua a carrers, terrasses i altres espais, a més de realitzar la vigilància de les zones escolars, on es van produir embussos i retencions de vehicles, i de les zones més propenses a inundar-se o crear grans bassals, per tal de prevenir accidents de circulació.

Cap al vespre, al parc de Maria Regordosa, l'acumulació i entrada d'aigua als pàrquings de davant, va fer necessari avisar als Bombers, ja que corria el perill que l'aigua arribés a un transformador de llum. Un cop els Bombers van solucionar la situació i van marxar, es va avisar a la Brigada Municipal, perquè pogués actuar si es tornava a inundar.

plujes.jpeg

D'altra banda, el cabal del riu Ripoll també va augmentar considerablement a causa de la pluja i va provocar l'acumulació de canyes i altres materials a la zona del gual inundable de Molí d'en Xec.

Redacció Ripollet.cat - DVT.