Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa Lila de Ripollet guanya un dels premis del concurs "Piula contra la violència masclista"

El certamen està organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i vol sensibilitzar, a través d'obres artístiques, contra la violència que pateixen les dones, especialment les dones joves. La Xarxa Lila s'ha endut el guardó en la categoria multimèdia.

Les joves de la Xarxa Lila de Ripollet han guanyat un dels premis del concurs "Piula contra la violència masclista", que organitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El concurs "Piula! 2022-2023" ha rebut en aquesta desena edició fins a 29 propostes realitzades per diferents centres educatius, associacions i entitats juvenils i feministes de la comarca. La proposta de la Xarxa Lila, impulsada per Xènia P., Leisa P., Violeta O., Abril M. i Zoe R., acompanyades per la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Ripollet, s'ha imposat en la categoria multimèdia. Es tracta del vídeo "No totes les violències són les que es veuen", que s'ha gravat amb la tècnica de l'Stopmotion. El vídeo guanyador el podeu veure en aquest enllaç.

ripollet-soc-xarxa-lila-premi-piula-030723-02.jpeg

El concurs forma part de la campanya anual de sensibilització "Piula contra la violència masclista" del Consell Comarcal, en la qual es poden presentar propostes en tres vessants artístics: Multimèdia, Artístic i Arts visuals. La setmana passada es van lliurar els premis a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La consellera de Drets Socials en funcions, Míriam Casaramona, va ser l'encarregada d'entregar els premis i ha destacat la qualitat de les obres i la seva aportació en la sensibilització en contra de les violències vers les dones. Casaramona ha agraït al jovent la seva implicació.

Aquesta edició ha aplegat un total de 126 participants, dels quals 84 eren noies i 42 nois, i tots ells han hagut de presentar les seves creacions a través de centres educatius, equipaments de lleure, entitats i associacions de la comarca. En total, s'han presentat 29 obres amb una participació majoritària del vessant visual/plàstic.

Les obres premiades són les següents:

Premis Multimèdia

Premis Artístics

Premis Arts Visuals

Pel que fa al vot popular, l'obra més votada va ser "Enough is Enough" presentada per l'associació El Grup de Polinyà.

Redacció ripollet.cat - JS