Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Ciència conclou amb un taller sobre el cor

L'espai va estar organitzat per Casa Natura i impartit per Eloi Isern, biòleg de l'Associació Ripollet Natura, entitat adjudicatària del contracte de serveis de divulgació ambiental del projecte Casa Natura de Ripollet.

La primera Setmana de la Ciència va culminar les seves activitats el passat dilluns, 21 de novembre, amb el taller “Amb el cor a la mà”. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa va consistir a valorar els hàbits saludables per fer saber als infants i familiars com poden afectar les diferents malalties cardiovasculars a l'òrgan. Tot això, a través d'una forma d'aprendre dinàmica i divertida, amb la dissecció d'un cor de xai.

Cap a les 17:30 h, l'Eloi va començar el taller explicant algunes nocions bàsiques sobre l'òrgan i l'aparell circulatori: les seves parts, les funcions que desenvolupa, la mida d'aquest als éssers humans... Un cop explicada la lliçó, va donar pas a la dissecció. Els assistents van començar inspeccionat amb les pinces el ventricle dret i esquerra després, van tallar-lo per poder veure-ho per dins. Després de la pràctica, el ponent va incidir en la importància dels hàbits saludables per prevenir diferents respostes nocives del nostre cos, per exemple els infarts, els ictus o les angines de pit. Per acabar, va mostrar als participants com mesurar la pressió de la sang, amb l'ajuda d'un esfigmomanòmetre i un fonendoscopi.

Durant l'activitat, es va donar importància, no només a la salut cardiovascular, sinó que també al treball indispensable dels científics i metges que s'encarreguen d'investigar i vetllar per la seguretat sanitària de tota la societat. “Amb el cor a la mà”, ha estat l’últim taller de la Setmana de la Ciència de Ripollet. Una iniciativa que pretén donar a conèixer la comunitat científica de la ciutat.

CG

ripollet-soc-ciencia-setmana-taller-amb-el-cor-a-la-ma-221122-3.jpg

Taller "Amb el cor a la mà", realitzat al Centre Cultural.

ripollet-soc-ciencia-setmana-taller-amb-el-cor-a-la-ma-221122-7.jpg

ripollet-soc-ciencia-setmana-taller-amb-el-cor-a-la-ma-221122-9.jpg

ripollet-soc-ciencia-setmana-xerrada-espai-nuria-escursell-181122-01.jpeg

Xerrada "L'altra cara de l'espai", realitzat per Núria Escursell a la Biblioteca Municipal.

ripollet-soc-ciencia-setmana-xerrada-espai-nuria-escursell-181122-03.jpeg