Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Rua del Carnaval tornarà als carrers de Ripollet dos anys després

Després de la penjada del Cabraboc, celebrada dimecres a la tarda, aquest cap de setmana arriba el gran gruix d'activitats del Carnaval 2022. Dissabte a la tarda, se celebrarà la tradicional Rua de Carnaval, en la qual prendran part gairebé 600 persones.

Després de dos anys, el Carnaval ha tornat als carrers de Ripollet amb molta força, tal com ho va demostrar la munió de persones que es van donar cita dimecres a la tarda al pati del Centre Cultural i a la rambla de Sant Jordi per gaudir de La llegenda del Vell i la Vella i la posterior penjada del Cabraboc, de la mà de la Colla de Gitanes i els Diables de Ripollet. Sota l'etiqueta #AiredeCarnaval, el Carnaval d'aquest any "vol transmetre la idea que tenim l'oportunitat de tornar a tenir una mica de diversió, després d'uns mesos en els quals pràcticament s'ha suspès tota l'activitat associativa local", ha declarat el regidor de Cultura, Oriol Mor.

ripollet-cul-carnaval-cabraboc-penjada-230222-04.jpg

Moment de "La llegenda del Vell i la Vella" i la penjada del Cabraboc, a càrrec de la Colla de Gitanes i els Diables de Ripollet.

Activitats per a infants i adolescents

La descentralització també serà protagonista en el Carnaval d'aquest any, amb la programació de dos espectacles familiars previstos per a aquest divendres, 25 de febrer. D'una banda, l'espectacle "El carrer és nostre", dels Always Drinking Marxing Band a les 17 h, a la pl. del Molí; una xaranga que ja va venir per la Festa Major al barri de Can Mas i va tenir força èxit. Seguidament, a les 19 h, hi haurà l'actuació per a públic adolescent amb el punxadiscos Joe Diem. Ambdues activitats tindran aforament controlat, però no requeriran cita prèvia. D'altra banda, també a les 17 h, començarà un espectacle infantil a càrrec de Set de so, que tindrà lloc al parc Massot, al barri de Tiana Pont Vell, amb entrada lliure.

La Rua, el plat fort

L'acte més destacat del programa d'actes és la Rua, que es durà a terme dissabte 26 de febrer. El regidor de Cultura, Oriol Mor, va confirmar en el programa Info Setmanal de Ripollet Ràdio que a la Rua hi participaran "unes 600 persones, seran 8 comparses grans i una de 2 persones; és veritat que el 2020 vam aconseguir 18 comparses i més d'un miler de persones, però actualment no són les mateixes condicions". Tanmateix, la valoració del regidor és positiva perquè es comencen a "programar esdeveniments amb aquest esperit de recuperar la vida, l'espai públic, la cultura i, sobretot, amb ganes de poder-nos retrobar".

Com en anys anteriors, està previst que la plantada de comparses comenci a les 17 h i la Rua de Carnaval començarà a les 17.30 h al c. de Sarrià de Ter i finalitzarà al parc de Gassó Vargas.

Marxa Jove

Aquest any, es manté el ball de nit jove posterior a la Rua, amb la novetat que es realitzarà a l'aire lliure, a la pl. de Joan Abat i no hi haurà concurs de disfresses. Començarà a les 22 h i comptarà amb l'actuació del punxadiscos i animador Joe Diem.

Tot i que no serà necessari una entrada prèvia, es durà a terme un control d'aforament. Serà obligatòria l'acreditació amb DNI, NIE o passaport original, i les persones menors de 16 anys podran accedir al recinte degudament autoritzades i acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor legal, o bé per persones majors d'edat autoritzades per algun dels dos anteriors. El formulari d'autorització es podrà descarregar a través de la biografia de l'Instagram de @ripolletjove.

Despenjada del Cabraboc

Després d'aquest cap de setmana, el Casal d'Avis també celebrarà el Carnaval amb un espectacle de cabaret i music hall el pròxim dimarts, 1 de març. Cal reservar entrada al Casal d’Avis (de 10 a 12 h o de 16 a 18 h) o al tel. 935 804 995. Hi col·labora l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

Finalment, clourà el programa d'actes del Carnaval la despenjada del Cabraboc el Dimecres de Cendra, el 2 de març. Aquest any, donades les circumstàncies, es va creure més adient suspendre la sardinada.

Podeu descarregar-vos el programa complet d'actes del Carnaval 2022 en el següent enllaç.