Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ripolletenca Elena Villaoslada ha presentat la seva primera novel·la

"Vivir con miedo" és un llibre que relata l'experiència que viu una dona maltractada pel seu fill adolescent, una situació angoixosa i sense sortida que empeny la seva protagonista a prendre una decisió dràstica.

Des de sempre li ha agradat llegir i fa molt temps va decidir a escriure. Contes, anècdotes, relats i també poesia. Tanmateix, aquest any ha publicat el que és la seva primera novel·la. Estem parlant d'Elena Villaoslada, una veïna ripolletenca que aquest dijous passat va presentar a la biblioteca Municipal la seva primera novel·la "Vivir con miedo". "Estic una mica nerviosa, però a la vegada molt il·lusionada", explicava la mateixa autora minuts abans de la presentació.

Elena Villaoslada relata a la seva novel·la una situació que passa ben sovint, però que se'n parla poc, el maltractament físic i psicològic que pateix una mare per part del seu fill adolescent. Una situació que porta a la seva protagonista fins a un carrer sense sortida en el qual ha d'escollir entre l'amor cap al fill o la seva pròpia vida. Es tracta d'una història que reflecteix la força interior que tenen les dones, malgrat que no en siguin conscients.

Vivir-con-miedo.png

"L'origen de la història es remunta a una experiència que vaig escoltar fa 40 anys i que se'm va quedar gravada, a la perruqueria una dona em va confessar que la seva filla adolescent els maltractava tant a ella com al seu marit, i es veia incapacitada per evitar-ho", assenyala l'Elena. Fa dos o tres anys va començar a escriure aquesta història. "Una nit vaig recordar aquesta història i la vaig començar a escriure, però de forma intermitent, en nits d'insomni o que estava avorrida i em volia entretenir; a poc a poc, es va anar fent llarga i, farà un any, una amiga i les meves filles em van engrescar a publicar-la", indica Villaoslada. Va autoeditar el llibre i es pot trobar a la Llibreria Papereria Quatre (rbla. de Sant Jordi, 122) i també en línia a la pàgina web de l'editorial Rubric.

L'autora admet que escrivint-la s'angoixava i s'entristia, ja que imaginava "els sentiments enfrontats que hauria de viure aquella dona i no sabia que hauria fet si m'hagués passat a mi". De moment, és la seva primera i única novel·la, però després de la bona rebuda que ha tingut entre la gent que l'ha pogut llegir, l'Elena Villaoslada no descarta embarcar-se en una nova aventura.

JS