Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revetlla de Sant Joan ja és aquí

Diables de Ripollet, l'Aresta, La Gresca i el Centro Aragonés han organitzat activitats, sopars, música i concerts per animar la nit més curta de l'any. A més, la revetlla d'aquest 2024 coincideix amb el 40è aniversari dels Diables que portaran la Flama del Canigó a Ripollet, primer cop des del 1987.

Enguany torna Sant Joan i la revetlla i a Ripollet diferents entitats i associacions han preparat activitats per poder gaudir d'aquesta típica festivitat a Catalunya i a l'Aragó. En aquest sentit, Diables de Ripollet, el Col·lectiu Popular l'Aresta, La Gresca i el Centro Aragonés seran els encarregats, en diferents espais i franges, de dinamitzar la nit més curta de l'any.

Primerament, els Diables de Ripollet, que celebren enguany el seu 40è aniversari, tornaran a portar a Ripollet la Flama del Canigó, un acte cultural i tradicional que no es feia al municipi des del 1987. De bon matí, Diables anirà a buscar la Flama per encendre les fogueres de Sant Joan al peu del Canigó i a les 18 h, arribarà a la plaça del Molí, on es realitzarà una exhibició de cultura popular. Seguidament, es portarà la flama fins al brollador del parc dels Pinetons, on està prevista la revetlla de Sant Joan organitzada pel Col·lectiu Popular l'Aresta i que comptarà amb un sopar popular, espectacle de foc i festa per celebrar aquest Sant Joan.

Al parc Massot, La Gresca també ha preparat festa de Sant Joan amb sopar popular i música durant la nit més curta de l'any. L'espai també comptarà amb barra de begudes i menjar per a tots els assistents. D'altra banda, el Centro Aragonés, i com ja és tradicional, també celebrarà la revetlla amb una "cena de alforja" a partir de les 21 h a la seva seu. Pel que fa a les revetlles veïnals, n'hi haurà al carrer de Rafel Alberti, al carrer del Sol i al carrer del Calvari.

Finalment, cal destacar, també, que per motius de seguretat, des de l'Ajuntament es faran inspeccions de les casetes de venda de petards, es retiraran papereres per precaució, que s'han fet segues al voltant de les zones amb més risc de foc i que la zona 1 de recollida d'escombraries s'avança al migdia.

Redacció Ripollet.cat - DVT.