Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Ripollet recorda als hortolans dels horts il·legals del Ripoll i el riu Sec que han de marxar

El passat cap de setmana, agents de la Policia Local van parlat amb un total de 61 persones que encara cultiven els horts il·legals de la llera del Ripoll i el riu Sec. Bona part d'ells ja han començat a abandonar -los, després de rebre el recordatori que, a partir de l'estiu, es procedirà a la retirada dels horts, dins les obres de neteja i recuperació de les lleres, amb una inversió de més d'1 milió d'euros.

Agents de la Policia Local de Ripollet han dut a terme una campanya informativa aquest passat cap de setmana, del 10 al 12 de juny, a les lleres dels rius Ripoll i Sec. Els agents han advertit les persones que en fan ús que, pròximament, hi haurà les obres de recuperació de les lleres, i cal que deixin lliures aquests espais. Aquests tres dies, s'han identificat a 61 persones i se'ls ha demanat que desallotgin les lleres de forma immediata. A més, s'han col·locat nous avisos a tots els horts de les dues lleres, on molts dels hortolans ja han recollit les seves eines i han marxat.

IMG-20220611-WA0010.jpg

Aquests dies s'han penjat avisos a tots els horts de les dues lleres.

Les obres de recuperació de les lleres del riu Ripoll i Sec s'iniciaran previsiblement a finals d'estiu, i es tracta de dos projectes. Per una banda, es durà a terme el projecte de recuperació mediambiental de l'entorn fluvial del riu Ripoll entre el pont de la carretera de l'Estació i el pont del carrer Tarragona, adjudicada a la mercantil Tratamiento Acondicionamiento de laderas y obras SA, per un import de 122.816,38 €. Per l'altra banda, s'executarà el projecte de manteniment i conservació de lleres al terme municipal de Ripollet, adjudicades a la mercantil Hercal Diggers SL, per un import d'1.031.026,14 €.

Està previst que, cap a finals de l'estiu, s'iniciïn les obres. Per aquest motiu, la Policia Local tornarà a incidir en la necessitat que les persones que fan qualsevol activitat a les lleres dels rius, les deixin lliures i s'enduguin les seves pertinences. Tal com estableix la Llei d'aigües 1/2001, les lleres dels rius han d'estar en tot moment lliures per tal d'evitar potencials danys a persones i béns, en cas que creixi el cabal del riu.

NdP/JS