Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La població del Vallès Occidental resident a l'estranger augmenta un 87% durant la darrera dècada

El Padró d'habitants residents a l'estranger mostra que hi ha 763 ripolletencs inscrits a data d'1 de gener de 2023, el que suposa un augment del 6,6% respecte l'any anterior de veïns i veïnes de Ripollet que han marxat fora de l'Estat espanyol.

Segons les últimes dades publicades per l'Idescat, en relació amb el Padró d'habitants residents a l'estranger, el total de població resident a l'estranger provinent de municipis del Vallès Occidental era de 25.628 persones en data d'1 de gener de 2023, el que suposa una variació del 3,4% (836 persones més).

D'entre les dades publicades, destaca el fet que els vallesans residents a l'estranger han augmentat un 87% en els darrers deu anys, el que suposa 25.628 persones. Això es deu al fet que més de la meitat d'aquesta població són persones immigrades d'origen estranger, que van accedir a la nacionalitat espanyola i que han retornat al seu país d'origen, i descendents de l'emigració espanyola.

Actualment, hi ha presència vallesana en 49 països, però tan sols 10 d'aquests països agrupen gairebé el 70% de les persones vallesanes inscrites a l'estranger. França es manté com el país amb més persones inscrites, seguida d'Alemanya i del Regne Unit. Països del continent americà com els Estats Units i Argentina els segueixen respectivament.

Ripollet, el 6é municipi vallesà amb més veïns i veïnes vivint a l'estranger

La major part dels municipis de la comarca han augmentat el pes de la població vallesana que resideix fora d'Espanya respecte a l'any anterior, amb les dues capitals al capdavant. Terrassa registra el 29,9% (7.674) de les persones inscrites a la comarca que resideixen fora d'Espanya, seguida de Sabadell amb el 28,6% (7.338). Per la seva banda, Ripollet ocupa la sisena plaça amb el 3% (763), però amb un increment de 47 persones més, el que suposa un augment relatiu del 6,6%.

Redacció ripollet.cat - MM