Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma Vallès Net valora els canvis en el model de recollida de residus a Ripollet

El col·lectiu assenyala que la modificació plantejada pel govern del PSC i ERC "suposa un pas enrere en la millora de la recollida selectiva a Ripollet".

El nou Govern Municipal ha modificat el contracte de recollida d'escombraries, tal com havia anunciat, i la Plataforma Vallès Net ha volgut fer-ne la seva valoració tant dels aspectes positius com dels negatius.

Inicialment, han volgut destacar, com a clarament positiu, l'ampliació de dies de recollida del porta a porta. Segons la plataforma, "era necessari perquè la recollida d'envasos i paper-cartó de dos dies per setmana era massa justa en llars on viuen més de tres persones o hi havia poc espai", tot i que ha destacat que "aquesta modificació ja l'havia previst l'anterior govern de Decidim, sense un sobre cost en el servei, i l'actual no ha fet més que implementar-la".

Pel que fa als aspectes negatius, la plataforma "lamenta molt la reducció de la zona que fa el porta a porta, ja que això no farà més que empitjorar els resultats de la recollida selectiva a Ripollet i suposa un pas enrere respecte a una nova política de recollida de residus al municipi".

En aquesta línia, també han qualificat de "nefasta" la campanya informativa del govern cap a la ciutadania que està generant molts dubtes i lamenta que "lluny de continuar amb la campanya informativa i amb mesures educatives, la solució del govern municipal és mobilitzar la Policia Local per sancionar els ciutadans".

Finalment, han criticat també la quantitat de bateries de contenidors que es posaran a Ripollet i que "faran del municipi una de les ciutats amb més contenidor per càpita del país, un retrocés clar". En aquest sentit, també han valorat com a negatiu que "no s'ampliï la neteja d'aquests contenidors ni la freqüència amb la qual es buiden".

Redacció Ripollet.cat / DVT