Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma Vallès Net es mostra a favor del sistema de recollida de residus Ripollet Aporta i demana més informació

En un comunicat de premsa, el col·lectiu es congratula de la implantació del nou sistema que ha de contribuir a un augment significatiu del percentatge de recollida selectiva de les escombraries.

La Plataforma Vallès Net (PVN) s’ha mostrat, a través d’un manifest enviat als mitjans de comunicació, “completament a favor de la implementació d’un sistema de recollida de residus sòlids urbans, com és el Ripollet Aporta”. La PVN es felicita que el nou sistema tingui com a objectiu “un augment significatiu” de la recollida selectiva i els índexs de reciclatge a la ciutat. Per a la plataforma, el nou mètode de recollida pot contribuir a reduir la proliferació d’abocadors i d’incineració de residus, i al seu torn representa uns “guanys econòmics, en reduir-se significativament la quantitat de diners que ha de pagar l’Ajuntament per cada tona de brossa sense triar que s’envia a abocadors o incineradores”.

Malgrat tot, la Plataforma Vallès Net lamenta la “deficient campanya de comunicació que ha acompanyat la implantació del Ripollet Aporta” que, segons expliquen, “ha causat desconcert en molta gent i descontentament d’un sector de la ciutadania”. En el seu escrit, la PVN considera que un canvi d’hàbits d’aquest calat requereix “molta informació prèvia i un potentíssim sistema de comunicació del mateix”. Tot i aquesta crítica, la plataforma reitera la seva felicitació en la implantació del nou sistema i troba positives les modificacions que duu a terme “el Govern municipal, mostrant-se flexible amb les demandes de la gent tot implantant canvis en el sistema per tal d’esmenar-ne les disfuncions”.

JS