Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma Vallès Net assegura que l’Ecoparc-2 “torna a fer molta pudor”

A través d’un comunicat de premsa, la Plataforma Vallès Net afirma que la planta de tractament de residus municipals Ecoparc-2, ubicada a Montcada i Reixac, torna a emetre moltes emissions i pudors, especialment al barri de Can Mas de Ripollet. El col·lectiu reclama al Govern Municipal ripolletenc que exigeixi als responsables de la planta de residus les correccions que calguin per aturar aquestes males olors.

La Plataforma Vallès Net ha fet públic un comunicat de premsa en el qual assegura que, des del passat mes de setembre, hi ha a Ripollet nous “episodis severs i duradors de pudors” que sorgeixen de l’Ecoparc-2, la planta de tractament de residus municipals que es troba ubicada en uns terrenys de Montcada i Reixach, a tocar de Ripollet. El col·lectiu afirma que “no es tracta d’emissions puntuals, com en els darrers anys”.

Des de la Plataforma Vallès Net, es recorda que “des de l’any 2015, les emissions de l’Ecoparc cap a Ripollet estan monitoritzades pel Departament de Qualitat Ambiental de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC)”. L’escrit de la plataforma indica que “la planta de transferència de residus va reduir des d’aquell moment notablement les seves emissions en forma d’olors,  tot fent un seguit d’inversions que fins aleshores s’estava estalviant”. El col·lectiu recorda que “aquest monitoratge continua vigent en virtut del contracte signat en el seu dia per l’Ajuntament”.

En definitiva, el col·lectiu exigeix al Govern Municipal que, tenint en compte aquesta informació de monitoratge de les emissions de l’Ecoparc-2, reclami als responsables de la planta de residus “que corregeixin el que calgui per aturar les pudors que arriben a Ripollet”.

Redacció ripollet.cat - JS