Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, visita Ripollet

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, juntament amb una representació del Govern municipal han pogut explicar algunes de les polítiques que es duen a terme en l'àmbit LGTBI, social i feminismes. Diverses entitats i representants polítics han saludat la ministra Montero, que també ha visitat el monument als activistes LGTBI i el mural de memòria històrica LGTBI.

La ministra d'Igualtat del Govern d'Espanya, Irene Montero, ha visitat Ripollet aquest divendres, 14 de gener, a la tarda. L'han rebuda a les portes de Can Masachs l'alcalde, José M. Osuna, la 3a tinenta d'alcalde, Meritxell Caler, el 5è tinent d'alcalde, Sergio Linares, i el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez. Durant la seva visita, la ministra Montero ha signat el llibre d'honor de l'alcaldia i ha saludat a diverses treballadores municipals.

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-25.JPG

La ministra ha firmat al llibre d'honor de Ripollet.

Després ha mantingut una breu, però intensa reunió amb els representants del Govern Municipal, als quals s'hi ha afegit la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz. Ha estat una reunió en la qual el Govern municipal ha exposat algunes de les polítiques que es duen a terme a Ripollet. Txell Caler ha explicat algunes mesures en l'àmbit social i feminismes, mentre que Fran Sánchez ha explicat les principals mesures en polítiques LGTBI, i ha ofert el suport dels municipis per tirar endavant lleis ambicioses. El regidor de Participació, Sergio Linares, ha comentat l'experiència del vot assequible (vot amb alfabet Braille) en les darreres municipals i ha demanat que el Govern d'Espanya ho tingui en compte per legislar-lo en el futur. Finalment, l'alcalde José M. Osuna ha demanat a la ministra, com a representant del Govern central, que es treballi per a unes polítiques d'habitatge que aturin els desnonaments, l'enfortiment dels serveis públics i la cerca de solucions en el conflicte amb Catalunya. La ministra Montero ha pres notes de les propostes i precs, i ha assegurat estar en sintonia amb moltes d'elles. Ha indicat que traslladarà les peticions que no siguin competència seva al departament adient i actuar per tirar endavant el màxim nombre de propostes.

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-85.JPG

Moment de la reunió entre l'equip de la ministra Montero i el Govern municipal.

Visita al monument i al mural LGTBI

Després de la reunió, la ministra d'Igualtat ha pogut conèixer i parlar amb representants dels grups municipals del PSC i Som Ripollet. També ha pogut compartir uns minuts amb membres de les entitats Acollim Cerdanyola-Ripollet, la Comissió de Persones amb Discapacitat, el Comitè de Dones de Ripollet, Proud LGTBI Ripollet i l'Observatori contra l'Homofòbia.

Després, l'alcalde José M. Osuna i el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, han acompanyat la ministra Irene Montero a visitar el monument en homenatge als activistes LGTBI i el mural de memòria històrica LGTBI, tots dos ubicats al parc del Riu Ripoll.

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-152.JPG

Irene Montero ha saludat els representants de les entitats.

Dia de feina a Catalunya

La visita d'Irene Montero a Ripollet s'emmarca en la jornada que ha passat durant tot aquest divendres a Catalunya. Després de ser entrevistada al programa "Els matins de TV3", la ministra s'ha trobat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Just després, Montero ha mantingut una reunió de treball amb la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, durant la qual han treballat en temes com ara la lluita contra les violències masclistes o els drets LGTBI, entre altres.

A la tarda, la ministra ha visitat Ripollet on s'ha trobat amb el regidor de Polítiques LGTBI de l'Ajuntament. Irene Montero i Fran Sánchez ja havien coincidit el passat 12 de novembre a Sevilla durant l'entrega dels premis T de l'Associació de Persones Trans d'Andalusia-Sylvia Rivera. En aquella ocasió, el regidor ripolletenc li va mostrar tot el seu suport per tirar endavant la Llei Trans i va avançar-li algunes de les polítiques que duu a terme el consistori vers el col·lectiu Trans. Aquest divendres, la ministra Irene Montero ha pogut conèixer de primera mà algunes de les polítiques més destacades que empren l'Ajuntament de Ripollet.

JS

Tot seguit, podeu veure més fotografies de la visita de la ministra d'Igualtat, Irene Montero:

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-27.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-32.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-42.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-45.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-105.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-111.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-124.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-145.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-165.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-181.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-229.JPG

ripollet-pol-ministra-Montero-visita-140122-247.JPG