Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Milla Urbana arriba aquest dissabte a la seva 25a edició

La Ripollet Unió Atlètica (RUA) celebra la Milla Urbana aquest dissabte, 7 de maig, a partir de les 17.30 h, a la rambla de Sant Jordi. La prova coincideix amb el 40è aniversari de l'entitat.

La Ripollet Unió Atlètica (RUA) celebra aquest dissabte, 7 de maig, la 25a edició de la Milla Urbana, una cita per celebrar, ja que coincideix amb el 40è aniversari de l'entitat. El punt de sortida de la Milla Urbana estarà ubicat a la rambla de Sant Jordi, a davant del Centre Cultural, i es donarà el tret de sortida a les 17.30 h aproximadament.

La 25a Milla Urbana – Memorial Juan Suárez, en record d'un dels fundadors de l'entitat, comptarà amb tres recorreguts diferents, de 400 metres, 800 m i la milla. Enguany, s'hi han inscrit 250 persones, una xifra lleugerament inferior a l'any passat, però que demostra que, a poc a poc, es va girant full respecte a la pandèmia.

cartell_milla_urbana.jpg

 

Tot seguit, podeu llegir l'article que ha escrit la RUA a lallana amb motiu d'aquesta 25a edició de la Milla Urbana.

 

25 edicions de la Milla Urbana

Quan a nivell local parlem d'atletisme, ràpidament ens ve la imatge del nostre club local, Ripollet Unió Atlètica (RUA), els seus colors blaus, els èxits i les alegries que donen a l'esport local.

Aquest any el RUA fa 40 anys i coincideix amb un moment simbòlic, la celebració d'aquesta 25a edició de la Milla "Memorial Juan Suárez", al que voldríem fer un record molt especial. Podem dir ben fort que si som aquí és gràcies a l'esforç, dedicació i il·lusió que el Juan Suárez va posar en aquest club en el seu moment.

La primera edició de la Milla va tenir lloc el 1987, quan el Juan era president del Club amb Ramon Colell de secretari i Mariano Arredondo, tresorer. Aquest esdeveniment es va fer durant anys, fins que per problemes econòmics el club no va poder continuar organitzant-lo.

Juan Suárez ens va deixar molt jove, el 2007 a l'edat dels 51 anys, però el seu llegat ha estat enorme, pels èxits esportius dels qui va entrenar, el planter d'entrenadors que va impulsar, la quantitat de persones que va aconseguir implicar per treballar i impulsar l'atletisme local i, sobretot, pels valors i formació que va donar a un grup de joves.

fem-memoria-juan-suarez.jpeg

D’esquerra a dreta, Iván Arredondo, Juan Suárez i Pilar Tirado. Foto: RUA.

És per això que pocs mesos després de la mort de Juan Suárez i amb motiu del 25è aniversari del club, la Junta, presidida per Oriol Vilaplana, va voler reprendre aquesta Milla i retre-li homenatge, posant-li "Memorial Juan Suárez". De segur que al món associatiu local tenim més figures que podríem assimilar al Juan Suárez, però, des d'aquí, nosaltres volem agrair i reconèixer-lo com a figura clau del nostre esport.

Us esperem aquest 7 de maig a les 17.30 h a la rambla de Ripollet per poder gaudir de la Milla Urbana, que l'any passat va tenir lloc al vial del riu Ripoll a causa de la pandèmia i que l'any 2020 no es va poder celebrar.

Des de la Junta actual, volem donar les gràcies a totes les persones que ens han ajudat a escriure aquest article, a l'Ajuntament de Ripollet, als comerços locals que ens donen suport en la realització d'aquesta edició, als voluntaris de l'organització i, sobretot, enviar una forta abraçada a la família de Juan Suárez.

Ripollet Unió Atlètica