Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Màgia dels Reis torna al carrer

La recuperació de la Cavalcada, després de 2 anys de Campament Reial, a causa de la pandèmia, comptarà amb un acte de lliurament de claus més espectacular, amb actuacions, la presentació d'un nou personatge de la comitiva reial i la participació de la cantant Estela, del programa Eufòria de TV3.

Acte de lliurament de claus (2020).
Acte de lliurament de claus (2020)

cavalcada-2020-DSC_0102.JPG

Horari i itinerari

A partir de les 17.30 hores, al parc del riu Ripollet, s'amenitzarà l'espera de l'arribada dels Reis amb diferents actuacions i la presentació d'un nou personatge de la comitiva reial. Els Reis, quan arribin a Ripollet primer faran una recepció especial per infants d'Apadir i Sonreir es vivir. Després, faran una aturada al barri del Pont Vell i, cap a les 18 hores creuaran la passera en direcció al parc, on seran rebuts per l'alcalde, José María Osuna i la cantant ripolletenca Estela, participant en la primera edició de l'exitós talent show musical Eufòria de TV3. L'artista, que ja va ser pregonera de la passada Festa Major, actuarà durant l'acte de lliurament de claus, on l'alcalde farà entrega de les claus de totes les cases de la ciutat, perquè ses Majestats puguin fer realitat els somnis i les il·lusions de tots els nens i nenes de Ripollet. L'espectacle acabarà amb el discurs reial, que serà traduït simultàniament a l'idioma dels signes.

Cap a les 18.30 hores, la Cavalcada, amb les característiques carrosses, arrencarà al carrer Balmes, amb l'itinerari habitual per Sant Jaume, València, les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve i final a Pinetons, a l'avinguda de Maria Torras.

Com sempre, la Cavalcada es podrà seguir en directe a Ripollet Ràdio (91.3 FM) i ripolletradio.cat, que emetran l'especial Nit de Reis, des de les 17 hores i fins acabar la Cavalcada.

 

ripollet-cul-reis-estala-050123.JPG

 

Bústies obertes fins a darrera hora

Un altre acte que ha recuperat el seu format original, després d’aquests dos anys de pausa obligada, ha estat la recollida de cartes presencial per part de la Comitiva Reial. La cita prèvia i l’enviament via digital queden enrere i les tradicionals tendes dels Reis Mags s'han tornat a col·locar a la plaça de Pere Quart i a la carretera de l'Estació, per recollir les cartes dels infants de Ripollet. I, òbviament, un any més, s’han habilitat unes bústies reials al Centre Cultural i a la Biblioteca Municipal, des del 27 de desembre fins al 5 de gener, perquè cap infant es quedi sense enviar els seus desitjos a ses Majestats els Reis d’Orient. Estaran operatives fins al darrer minut de la Cavalcada.

 

54 anys cavalcant

Després de 54 anys, ses Majestats els Reis Mags d’Orient les han vist de tots colors quan han visitat Ripollet per celebrar la tradicional Cavalcada de Reis. Van conèixer el poble en plena dictadura, i van veure com arribava la democràcia. Amb els anys, van conèixer les reivindicacions veïnals, van veure com el segle XX deixava pas al segle XXI i van patir amb la resta de veïns i veïnes de Ripollet la gran crisi econòmica mundial de l’any 2008. Ja només faltava que l’any 2020 arribés un virus nou i confinés tot el món durant uns mesos. Les restriccions sanitàries van obligar a repensar la Cavalcada i convertir-la en un Campament Reial. Després de dos anys des de la pandèmia de la COVID-19, aquest any sí els Reis Mags tornaran a voltar per Ripollet, fent honor al lema de la Cavalcada de Reis d’aquest 2022: “La Màgia torna al carrer”.

L’entitat Ripollet Costums i Tradicions, que organitza la Cavalcada de Reis des de fa més de 5 dècades, ja ho té tot preparat perquè ses Majestats els Reis Mags tornin a voltar amb les seves carrosses per la ciutat, il·lusionant als més menuts. En les darreres dues edicions, no ha estat possible realitzar la Cavalcada de Reis a causa de les restriccions sanitàries provocades per la COVID-19. Malgrat totes les dificultats, l’entitat va reinventar la celebració de la nit més màgica de l’any i, en lloc de la tradicional cavalcada, es va organitzar el Campament Reial al Camp Municipal de l’Industrial, en les edicions de 2021 i 2022, amb tot un èxit d’assistència per part de les famílies ripolletenques.
Potser per aquests dos anys d’absència, la Cavalcada de Reis d’enguany vindrà carregada de novetats i més participativa que mai. A l'espera de desvelar tots els detalls, ja se sap que la Cavalcada comptarà, per primera vegada, amb la participació d’un centenar de ripolletencs i ripolletenques vinculats al teixit associatiu de la ciutat. D’aquesta manera, Ripollet Costums i Tradicions vol aconseguir una celebració més democràtica i arrelada a la vila.
La realització dels Campaments Reials durant els últims dos anys ha tingut alguns aspectes positius, i l’organització de la cavalcada ha volgut incorporar alguns d’aquests elements més ben valorats per la ciutadania. En aquest sentit, es presentarà un nou personatge d’Orient, que estarà vinculat a la Comitiva Reial, i que té una connexió amb Ripollet i la seva gent.

 

Xarxes socials dels Reis Mags de Ripollet

Podeu seguir la darrera hora de la Cavalcada 2023 als seus perfils de xarxes socials de l'organització: a Instagram (@reismagsderipollet), Facebook (Reis Mags de Ripollet) i Twitter: @MagsReis).

JS