Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La literatura medieval i els camins de peregrinació es donen cita a Ripollet

Del 2 al 5 de juny, el Teatre Auditori acull dos esdeveniments culturals organitzats per l'Asociación Camino Ancestral de Santiago, les Jornades de Literatura Medieval i el Congrés Cruïlla de Camins del Saber.

Aquest dijous, 2 de juny, comencen les primeres Jornades de Literatura Medieval, al Teatre Auditori, organitzades per l'Asociación Camino Ancestral de Santiago. Es tracta del primer esdeveniment cultural que organitza l'entitat aquests dies, ja que durant el cap de setmana es realitzarà el Congrés Cruïlla de Camins del Saber. Les dues cites culturals es complementen amb una Fira Medieval que tindrà lloc dissabte i diumenge.

Les trobades de l'Asociación Camino Ancestral de Santiago comencen aquest dijous, 2 de juny, amb les Primeres Jornades de Literatura Medieval Ripollet 2022. A través d'una desena de xerrades i conferències que analitzaran l'Edat Mitjana a través de la literatura. Es parlarà des dels Cartularis Medievals fins als Palíndroms. D'entre els diversos conferenciants, hi ha quatre ripolletencs, Alejandro Ponce, Santiago Guerrero, Carmen Fonollet i Josefet Fuentes.

JornadaLiteraturaProgramaTony.jpg

Congrés sobre els camins de peregrinació

El teatre Auditori també serà l'escenari, els dies 4 i 5 de juny, se celebrarà el Congrés Cruïlla de Camins del Saber, on es parlarà de diversos camins de peregrinació. Diversos conferenciants analitzaran i explicaran aquestes rutes espirituals, des de la Creu de Caravaca fins a Guadalupe, passant pel camí Ignasià o el camí del Grial. Durant el Congrés, es podrà admirar una còpia museística del Sant Grial que es venera a la Catedral de València. El Congrés compta amb la Presidència d'Honor de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna.

Cal inscripció prèvia per assistir als dos congressos. Per a més informació i inscriure's, cal contactar al mail acasbarcelona@gmail.com o al telèfon 665 217 202. També es pot trobar més informació al web caminoancestraldesantiago.es.

RIPO2022DelSaber.jpg

Fira Medieval

Les dues cites culturals, organitzades per l'Asociación Camino Ancestral de Santiago, es complementen amb una Fira Medieval que omplirà la plaça del Molí, durant el cap de setmana del 4 i el 5 de juny, amb paradetes d'artesania i gastronomia.

JS

MercatMedieval.PNG