Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Gresca i Creu Roja commemoren el Dia Internacional de la Gent Gran amb un gran festival

Aquest divendres, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de la Gent Gran, i a Ripollet se celebra a la tarda un gran festival al barri del Pont Vell-Tiana, com a culminació de la Setmana de la Gent Gran.

Fotografia del pintat del mural del Parc Massot. Font: Centre d'Esplai La Gresca.
Fotografia del pintat del mural del Parc Massot. Font: Centre d'Esplai La Gresca

Aquest divendres, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de la Gent Gran, que a Ripollet se celebra amb un gran festival al carrer de Nostra Sra. dels Àngels, de 17 a 20 h, com a culminació de la Setmana de la Gent Gran, promoguda per La Gresca i Creu Roja. L’activitat comptarà amb una mostra d’associacions relacionades amb la gent gran i la presentació del projecte de serveis per a la gent gran de les entitats promotores per als barris de Can Tiana-Pont Vell i Quatre Cantons.

 

Creu Roja i La Gresca s’aboquen en la gent gran

Des de fa molts anys, Creu Roja, i ja des de fa quatre, La Gresca, treballen en l’atenció a la gent gran, la primera a les poblacions de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i la segona, especialment, als barris de Can Tiana-Pont Vell i Quatre Cantons. Els interessos comuns els han portat a incrementar la seva col·laboració, fins al punt que han preparat plegades la recent Setmana de la Gent Gran. Del 27 de setembre a l’1 d’octubre han estat realitzant una diagnosi participativa sobre els sentiments i necessitats de la gent gran.

També s’han muntat activitats lúdiques, tallers i el pintat d’un mural d’homenatge a la gent gran, a càrrec de l’artista Berta Artigal, al parc Massot (a les imatges). La pintura ha comptat amb la col·laboració dels joves de La Gresca i persones grans del barri. D’altra banda, durant el mes es poden veure dues exposicions sobre el dret a la participació i els drets de la gent gran, al Centre Cívic Mancomunitat i a les seus de Creu Roja i La Gresca. L’objectiu d’ambdues entitats és conèixer i actuar contra el principal problema de la gent gran, la soledat.

 

El problema de la soledat

A la diagnosi, s’ha preguntat a les persones grans si estan soles i si se senten soles, els contactes que tenen i si la COVID ha agreujat aquesta situació. Al mateix temps, se’ls ha ofert participar en les activitats de lleure i d’acompanyament emocional de què disposen La Gresca i Creu Roja. L’acció s’ha fet a través de personal i voluntariat i també ha comptat amb la participació d’una vintena de comerços de la zona, que han recollit les opinions i propostes de les persones grans.

 

Tot seguit, podeu veure diverses fotografies, cedides pel Centre d'Esplai La Gresca, del mural commemoratiu pintat al Parc Massot per la il·lustradora Berta Artigal, amb l'ajuda de gent gran del barri.

ripollet-soc-gentgran-Setmana-011021-1.jpgripollet-soc-gentgran-Setmana-011021-2.jpgripollet-soc-gentgran-Setmana-011021-3.jpg

ripollet-soc-gentgran-Setmana-011021-4.jpgripollet-soc-gentgran-Setmana-011021-5.jpg