Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat limita una mica més el consum d'aigua en l'àrea metropolitana de Barcelona

El Govern decreta l'estat de preemergència arran la persistència de la sequera a tot el país. Ripollet està dins la zona afectada per aquestes mesures restrictives, però no patirà més limitacions, ja que el seu consum està per sota del màxim marcat de 210 litres per persona i dia.

Imatge de la campanya d'estalvi d'aigua. Foto: Generalitat de Catalunya..
Imatge de la campanya d'estalvi d'aigua. Foto: Generalitat de Catalunya.

A causa de la sequera que viu des de fa mesos tot el país, la Generalitat de Catalunya ha decretat aquest dimarts, 21 de novembre, l'entrada a estat de preemergència dels 202 municipis que formen el sistema Ter-Llobregat. Les mesures afectaran quasi 6 milions de persones de 14 comarques diferents, entre elles tota la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Entre les mesures més destacades d'aquest estat de preemergència, està una nova limitació del consum màxim d'aigua per habitant i dia. Si fins ara aquest límit era de 230 litres per persona i dia, a partir d'ara serà de 210 litres.

Ripollet forma part del sistema Ter-Llobregat, però de moment no patirà restriccions, sobretot en el subministrament d'aigua en boca. La raó és que el consum per habitant i per dia no supera aquest límit de 210 litres. El passat mes d'octubre, els veïns de Ripollet van consumir 175 litres per dia i per persona. De fet, en l'últim any, Ripollet no ha superat en cap moment un consum de 190 litres per persona i dia. El passat mes de setembre va ser el mes en el qual va créixer més aquest consum, i només es va incrementar fins als 188 litres/persona/dia.

Malgrat que Ripollet es troba dins de les limitacions que la Generalitat ha decretat, es mantenen les anteriors restriccions que fa mesos que estan en vigor. Així doncs, es manté la reducció d'aigua per a usos agrícoles, industrials i lúdics, i continua prohibit el reg de gesta i zones verdes. Només es permet el reg de supervivència per a l'arbrat, amb la mínima quantitat d'aigua indispensable, és a dir amb reg gota a gota i a la nit. No es poden tampoc omplir piscines privades, netejar amb aigua potable els carrers, clavegueram o façanes, ni omplir fonts ornamentals. Així mateix, les piscines públiques només es poden reomplir en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l'aigua, i la neteja dels cotxes només està permès en els túnels de rentatge.

mapa sequera catalunya.png

Mapa de Catalunya amb més de la meitat del país en estat d'excepcionalitat. Foto: Generalitat de Catalunya.

estat reserves aigua i sequera.png

La Generalitat de Catalunya ha habilitat un portal sobre les mesures que s'estan prenent per combatre la sequera actual, que ha deixat els embassaments de les conques internes en un 16% de la seva capacitat. Ara com ara, es troben en un 18,5%. Segons ha indicat el Meteocat, Catalunya viu la sequera més greu mai registrada, tant pel dèficit de precipitació, la magnitud de totes les zones afectades i la durada del fenomen, que supera amb escreix la sequera dels anys 2005-2008.

Redacció ripollet.cat - JS