Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major de 2021 se celebrarà amb més activitats i més descentralitzada

La Festa Major de Ripollet d'enguany s'adaptarà a totes les mesures sanitàries establertes per la pandèmia, combinant espais segurs descentralitzats i responsabilitat ciutadana per aconseguir "que Ripollet sigui exemple de Festa Major segura", segons va explicar l'alcalde a la presentació.

A l'acte de presentació de la Festa Major, celebrat la setmana passada al pati del Centre Cultural amb presencia de l'alcalde, José María Osuna; el regidor de Cultura, Oriol Mor, i representants de la Comissió de Festa Major, es van donar detalls d'una festa amb un programa ple d'activitats descentralitzades, amb molta presencia de les entitats locals i adaptada en tot moment a les mesures sanitàries per combatre la pandèmia. "Cal la col·laboració de tothom: vacunes, mascaretes i quarentenes. Cal que reduïm els contagis, la Festa Major l'hem de celebrar bé i amb seguretat", va explicar Osuna.

El programa, que es publicarà properament a l'espera de tancar-ne els últims detalls, tindrà prop de 100 activitats que es realitzaran amb inscripció prèvia, amb noves ubicacions per adaptar-se als entorns perimetrats que permet la normativa. Guanyaran protagonisme, per exemple, els patis de els escoles i els parcs. La zona amb més aforament serà, com ja és tradicional, la zona del Brollador, on s'hi faran els concerts més massius, amb un aforament previst a dia d'avui de 3.000 persones que es podrà modificar en funció de les restriccions presents la setmana del 27 al 30 d'agost.

Aquesta Festa Major, la primera organitzada per la nova Comissió, ha volgut fer valdre la cultura com a eina cohesionadora, ampliant les activitats de cultura popular i també les esportives. Algunes de les activitats oferiran diferents torns, per afavorir l'assistència en grups petits. També hi haurà actes simultanis per afavorir la dispersió de públic i evitar aglomeracions. La Festa Major mantindrà també el Mercat de la Vinya, que es traslladarà al pati de l'escola Anselm Clavé i al carrer de les Escoles, mentre que oferirà una programació d'activitats pròpia a la plaça d'en Clos, relacionades amb el patrimoni de Ripollet.

Entre altres actes destacats, durant la Festa Major es crearan dos murals més (un al Casal d'Avis, de l'artista Zurik, en homenatge a Lorca, i l'altre al Camp de futbol Municipal de Víctor García Delgado), hi haurà exposicions a càrrec de les entitats fotogràfiques, s'està treballant perquè hi hagi fira, el correfoc serà un acte estàtic al pati de l'Institut Can Mas i, com a novetat, el castell de focs es traslladarà a dilluns, amb la pirotècnia disparant-se des de tres llocs sorpresa dels barris de Maragall-Tiana, Pinetons i Can Mas.