Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major 2022 celebra el retorn a la normalitat amb més de 90 actes

Es presenta el programa d’actes de la Festa Major, que compta amb més de 90 actes distribuïts en 30 espais diferents. Es tractarà d’una Festa Major normalitzada després de la pandèmia, que reprèn activitats i incorpora algunes novetats.

La Comissió de la Festa Major va presentar dimarts passat, 21 de juny, el programa d’actes de la Festa Major 2022, que se celebrarà del 26 al 29 d'agost. A l’acte van assistir l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna; el regidor de Cultura i president-delegat de la Comissió, Oriol Mor; així com diversos representants institucionals i de les entitats que participen aquest any a la Festa Major.

Osuna va obrir l’acte, destacant el fet que aquest any tindrem una Festa Major normalitzada, que comptarà amb més de 90 activitats, en una trentena d’espais i amb 30 entitats participants. S’ha volgut fer una aposta important, amb un salt quantitatiu important en el pressupost, que s’incrementa en 60.000 euros, passant a ser de 150.000 a 210.000 euros. L’alcalde va fer especial èmfasi en què la Festa Major és un projecte de ciutat, cultural, social i comunitari.

Per la seva banda, Oriol Mor també va voler agrair el treball de la Comissió en un any especialment complicat i intens, de molta feina per donar resposta a la ciutadania i tornar la il·lusió d’una Festa Major amb una identitat pròpia.

Mor va recordar la jornada participativa que es va fer a principis d’any, i va explicar que s’ha elaborat un programa tenint present els eixos que caracteritzen la Festa Major de Ripollet: participació, descentralització, una festa popular amb identitat pròpia, que vetlli per la sostenibilitat i amb perspectiva de gènere. A més, s’han mantingut alguns actes que es van introduir a causa de la situació sanitària i que la Comissió ha considerat necessari mantenir, com el trasllat dels focs artificials a dilluns i que es llencin des de tres punts diferents de la ciutat.

Novetats al programa

Pel que fa a les novetats del programa, cal destacar el canvi en el recorregut de la cercavila dels Diables de Ripollet, que finalitzarà amb els Versots a les pistes de l’ESBAR; un nou espai jove per a les nits amb música i PD’s al pati de l’Escola Ginesta; la incorporació de les noves tecnologies amb els e-games al Centre Cultural; un nou ball de confetti destinat a públic adolescent, i la recuperació de la zona de xiringos al recinte firal.

En l’àmbit de les arts escèniques, podrem gaudir del Ripollet Rock, dels concerts de Macaco, els Ministrils del Raval, el Pot Petit, i las Karamba, entre d’altres; teatre per a joves, la dansa del Cos de Dansa de l’Esbart de Sant Cugat i l’Enlorca’t amb la doble representació de “Bodas de Sangre”, de la Cia. Projecte Ingenu.

També es manté l’espectacle sense soroll que organitza l’entitat Sonreir es Vivir, que enguany es trasllada al parc del Riu Ripoll per ampliar l’aforament.

presentacio actes fm 2022 - 02.jpeg

El treball de les subcomissions

La Comissió de la Festa Major treballa amb 3 subcomissions: infantil, Mercat de la Vinya i juvenil. El Mercat de la Vinya, que s’ubicarà des del carrer dels Afores fins al carrer Pizarro, a la plaça d’en Clos i al pati de l’Escola d’Anselm Clavé, tornarà a ser un punt per potenciar el comerç i la restauració local, alhora que es vehicula amb el patrimoni de Ripollet. Mantindrà la mostra gastronòmica, i de vins i caves, el Gastrovinya; el Racó del tast amb maridatges de productes de proximitat; el Ludivinya, amb una zona de jocs destinada a pública familiar, i la zona de concerts i actuacions a la plaça Clos. Aquest any no hi haurà la Casa de la Vinya, perquè el CIP Molí d’en Rata acull l’exposició “Al Vallès, som gent de vinya”, que es podrà visitar durant els dies de la Festa.

Pel que fa al programa infantil, es manté l’Espai del Petit Lector de la Biblioteca a la plaça de Pere Quart; els tallers de ciència i construccions, els concerts familiars, la Baixada de Carretons i el Correaigües de sempre pels carrers.

Una altra novetat d’aquest any és l’increment de pressupost destinat als joves, amb la creació d’un espai nocturn al pati de l’Escola Ginesta, es reprèn el tradicional ball del confetti i l’scape room. A més, s’ha treballat per donar lloc als grups de música locals.

Quant al pregó, enguany es farà a la plaça del Molí i, ben aviat, es donarà a conèixer qui el protagonitzarà.

D’altra banda, per tal de gaudir d’una Festa Major segura, s’ampliaran els punts lila jove LGTBI, especialment a la zona de concerts del parc dels Pinetons, reforçats amb una campanya de comunicació i una parella itinerant que vetlli per la convivència, la reducció de conductes de risc i incíviques, i l’ús responsable de l’espai públic. 

NdP