Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festa de Sant Antoni Abat comptarà amb una cinquantena de carrosses

Aquest cap de setmana, 24 i 25 de febrer, Ripollet acollirà la 129a edició de Sant Antoni Abat, que com l'any passat comptarà no només amb la passada dels Tres Tombs i la benedicció dels animals, sinó que també incorporarà diverses activitats culturals amb entitats de la ciutat.

Ripollet celebra aquest cap de setmana, 24 i 25 de febrer, la festivitat de Sant Antoni Abat, declarada d'interès turístic local. Es tracta de la 129a edició de la festivitat, i des de la Comissió Organitzadora han avançat que hi participaran entre 50 i 60 carrosses, que arribaran d'arreu de Catalunya. El president de la Comissió, Marc Berenguer, confirma que aquesta xifra s'acosta als objectius que es va marcar la junta, quan va recuperar la festa l'any passat. "L'objectiu de l'entitat és tornar a tenir els números, tant de carros, cavalls i socis, que teníem abans, fa uns anys, i anem en la bona línia, gràcies també a la col·laboració d'altres entitats culturals de Ripollet", va explicar Berenguer a l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio. El banderer d'enguany serà Jorge Cerro, perruquer molt vinculat a la festa dels Tres Tombs, que amb 32 anys es converteix en un dels banderers més joves dels darrers anys a Ripollet.

La festa començarà dissabte 24, a les 10.30 h, amb el pregó, que comptarà amb la col·laboració de Ripollet Ràdio. L'ofrena floral (11.30 h) al monument dels Tres Tombs donarà pas a diverses activitats culturals que tindran lloc a la rambla de Sant Esteve. L'Agrupació Sardanistes de Ripollet organitzarà una ballada de sardanes (12 h) amb la Cobla Vila d'Olesa; els Gegants de Ripollet oferiran el seu ball, a partir de les 16.30 h, i una hora després, a les 17.30 h, serà el torn de la Colla de Gitanes i la seva exhibició de danses. Les activitats de dissabte acabaran a les 19 h, amb la missa solemne a l'església de Sant Esteve.

ripollet-cul-sant-antoni-abat-tres-tombs-260223-167.JPG

Diumenge, 25 de febrer, és el dia gran de la festivitat de Sant Antoni Abat, amb la concentració de carrosses i cavalls des de primera hora del matí. A les 12 del migdia, començarà la passada dels Tres Tombs, que farà el mateix recorregut que en les últimes edicions. També al migdia, serà el torn que tothom qui vulgui porti a beneir els seus animals de companyia, a la rambla de Sant Jordi, davant del Centre Cultural. A partir de les 13 h, es realitzarà la presentació de carruatges a la plaça de l'Onze de setembre. A més, durant tot el cap de setmana, les places de Pere Quart i Molí acolliran el Mercat de Sant Antoni Abat, amb diverses parades instal·lades.

Fa una setmana, l'Ajuntament de Ripollet i la Comissió organitzadora de la Festa de Sant Antoni Abat van signar el conveni per a una subvenció de 23.000 euros, que permetran dur a terme les diverses activitats. D'aquesta manera, es dona suport a una activitat que compta amb un elevat interès públic i turístic per a la ciutat. La Festa de Sant Antoni Abat s'organitza a Ripollet des de fa més de 130 anys, tot i que la pandèmia del coronavirus va provocar que se suspengués durant dos anys. Amb una junta organitzadora renovada i aplegant la col·laboració d'altres entitats de Ripollet, la festivitat de Sant Antoni Abat torna un any més per recordar a tothom l'origen agrícola de la Nostra societat i fer memòria del passat compartit per tots.

Redacció ripollet.cat - JS

sant antoni abat - cartell.jpg