Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Federació del PSC Vallès Occidental Sud presenta a Ripollet la plataforma Homes Igualitaris

La nova plataforma té com a finalitat la intervenció de la masculinitat en la lluita feminista, i es durà a terme com a grup de treball en les diferents agrupacions locals socialistes de la comarca.

La Federació del Vallès Occidental Sud va presentar dijous passat, 10 de març, la plataforma Homes Igualitaris, un nou grup de treball de les diferents agrupacions locals socialistes que promourà la igualtat entre dones i homes, exigint la corresponsabilitat també de l'home per aconseguir-ho. La presentació va tenir lloc a la seu del PSC Ripollet, i va comptar amb les intervencions d'Eva Herrera Caja, regidora del PSC Ripollet; Carlos Cordón Núñez, alcalde de Cerdanyola del Vallès; Montse Rueda Miralles, regidora i portaveu del PSC Sentmenat, i Sònia Sada Rodríguez, regidora de Salut i Cicles de Vida de Sabadell.

ripollet-pol-psc-presentacio-homes-igualitaris-100322-4.JPG

D'esquerra a dreta, Sònia Sada Rodríguez, Montse Rueda Miralles, Carlos Cordón Núñez i Eva Herrera Caja.

Durant l'acte, el primer secretari del PSC de Ripollet, Luís Tirado, va afirmar que "totes les polítiques igualitàries a Espanya han arribat de la mà d'un govern socialista, perquè el Partit Socialista és l'únic que pot garantir la igualtat i fer avançar la societat". Segons Tirado, "socialisme és igual a feminisme", però va admetre que cal "un treball molt necessari en l'educació dels joves" perquè continuïn avançant els drets socials.

La presentació de la plataforma Homes Igualitaris va començar amb la benvinguda a càrrec de Diego Puig Anaya, secretari de Formació del PSC Ripollet, que va argumentar que "és molt important que no ens quedem només amb el punt de vista femení, perquè el masculí també és molt important i necessari per crear una societat realment igualitària i feminista". La també ripolletenca Eva Herrera va destacar que la nova plataforma Homes Igualitaris "ajudarà a trencar el model tradicional masculí, creant així una igualtat total entre homes i dones, en tots els aspectes socials, per construir una societat on no hi hagi rols per sexe, raça o religió".

ripollet-pol-psc-presentacio-homes-igualitaris-100322-1.JPG

La seu del PSC Ripollet es va omplir per a la presentació.

En la seva intervenció, Carlos Cordón va defensar que cal una intensa conscienciació: "La lluita per la igualtat no afecta només a les dones, sinó també als homes, fins que tots els homes no siguin conscients de tot allò que queda per recórrer, no podrem arribar a una igualtat total". En aquesta mateixa línia, Montse Rueda va volgut assenyalar que "molts grans homes polítics han sigut clars referents en el feminisme", i que "la igualtat real entre homes i dones no ha de ser una cosa que englobi només el caràcter femení, sinó que ha de ser inclusiu i que correspongui a totes i tots, independentment del sexe". En últim lloc, Sònia Sada ha fet referència a la necessitat d'una bona educació subratllant que "és necessari aconseguir una educació no sexista i igualitària, amb l'objectiu que hi hagi un llenguatge que no encaselli".

JS