Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació atorga 187.000 € per a la rehabilitació del campanar de l'Església de Sant Esteve

Es tracta d'un dels ajuts concedits dins el programa sectorial de rehabilitació i millora d'edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials, que la Diputació de Barcelona va fer públics el passat 31 d'octubre.

Campanar de l'església de Sant Esteve.
Campanar de l'església de Sant Esteve

Després de la formalització d'un conveni marc de col·laboració amb la Parròquia de Sant Esteve, l'Ajuntament de Ripollet va presentar davant la Diputació de Barcelona el projecte per a la rehabilitació del campanar de l'Església de Sant Esteve. Aquest ha obtingut una subvenció de 187.000 euros que se sumaran als 7.000 que aportarà la Parròquia de Sant Esteve i els 6.000 euros que aporta el consistori per dur a terme aquestes obres que, segons les previsions, es duran a terme en els pròxims dos anys.

Actualment, l'Església de Sant Esteve és l'únic edifici protegit com a BCIL (bé cultural d'interès local) a Ripollet i aquesta rehabilitació permetrà donar-li un ús cultural, fent possibles visites guiades i el seu ús públic en aquells moments de l'any que es determini de manera consensuada amb la Parròquia. Actualment, l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Patrimoni, treballa en un conveni específic que regularà les relacions que s'hauran d'establir per dur endavant aquesta rehabilitació, que inclourà actuacions estructurals, de seguretat i manteniment, revestiments interiors i instal·lacions. Aquest conveni anirà en la línia del que es va signar, l'any 2015, amb la Societat Coral "El Vallès" per tirar endavant les obres de rehabilitació de Cal Meros, seu de l'entitat.

Ús públic del patrimoni arquitectònic

Amb aquestes línies de subvenció, la Diputació de Barcelona pretén contribuir al sosteniment de les despeses derivades d'obres i actuacions de rehabilitació, reforma i millora d'edificis, equipaments i béns locals amb valors patrimonials. Té com a objectius potenciar la seguretat, el confort, l'accessibilitat i l'eficiència energètica dels edificis, equipaments i béns locals amb valors patrimonials; garantir la pervivència o l'adequació per a ús públic del patrimoni arquitectònic local i, en el cas dels jaciments arqueològics, donar valor i difondre les restes arqueològiques que formin part d'un projecte; així com contribuir a la generació de riquesa i a la creació de noves oportunitats per al teixit productiu i empresarial local.

NdP/MM