Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La C.R.A.C. celebra el 30è aniversari dels gegantons amb una mostra de balls amb diverses colles convidades

La mostra de balls pel 30è aniversari dels gegantons Gonçal i Teresa es durà a terme aquest dissabte, 23 d’octubre, al pati del Centre Cultural a partir de les 18 h.

Imatge dels gegantons en una fotografia d'arxiu..
Imatge dels gegantons en una fotografia d'arxiu.

La C.R.A.C. commemora aquest cap de setmana el 30è aniversari del Gonçal i la Teresa, construïts per Manel Casserres. Són els gegantons de la Colla Gegantera de Ripollet, constituïda dins de la C.R.A.C. l'any 1989. Amb motiu d'aquesta efemèride, l'entitat organitza aquest dissabte, 23 d'octubre, a partir de les 18 h, una mostra de balls en la qual participaran els Gegants de Ripollet i diverses colles convidades. L'acte es realitzarà al pati del Centre Cultural. Aquest acte se suma a l'exposició dedicada als gegantons que es pot visitar durant aquest mes d'octubre al Centre Cultural.

Els gegantons Gonçal i Teresa van ser presentats l'any 1991 i són un homenatge als mestres de la primera escola pública de Ripollet de mitjans dels anys 1920-1930. Gonçal Bonilla Martín i Teresa Vila Arrufat eren dos mestres que van aconseguir un gran reconeixement per la seva tasca educativa, la creació de nous mètodes d'aprenentatge i la defensa de models d'educació progressistes, amb idees encara avui en vigor.