Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal participa en el projecte "Biblioteques i Salut mental" per sensibilitzar sobre l’Alzheimer

L'equipament de Ripollet ha estat una de les 13 biblioteques públiques seleccionades per participar en el projecte “Biblioteques i Salut mental” de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. La Biblioteca Municipal acollirà tres activitats relacionades amb l'Alzheimer i la demència.

La Biblioteca Municipal de Ripollet és una de les 13 biblioteques públiques que participarà en el projecte “Biblioteques i Salut mental”, impulsat per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar sobre la salut mental, posant l’èmfasi en l’Alzheimer i la demència, i informant sobre la prevenció i el tractament d’aquests trastorns. Per això, la Biblioteca Municipal oferirà un seguit d’activitats en aquest cicle, en col·laboració amb Alzheimer Catalunya Fundació, i amb la participació del projecte Kura, impulsat des de Populus Labora, la Comunalitat de Ripollet.

Les activitats són aptes per al públic general, infantil i familiar i estan especialment indicades per als familiars i persones cuidadores, així com a persones grans o amb afectació cognitiva. També van adreçades a col·lectius o entitats en contacte directe amb els malalts i el seu entorn afectiu.

Les activitats programades a la Biblioteca Municipal de Ripollet són les següents:

 

  • Dimecres 20 de setembre, a les 11 h

Eines per a la potenciació de l’autonomia en el dia a dia

Xerrada on s’exposarà la importància d’involucrar els nostres familiars amb afectació cognitiva en les activitats quotidianes del dia a dia, com a mitjà per potenciar la seva autonomia funcional i intentar minimitzar la seva dependència física. A càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació.

 

  • Dimecres 4 d’octubre, a les 17.30 h

L’Alzheimer explicat als més petits, des dels contes

Quan una malaltia com l'Alzheimer o la demència irromp en el si d'una família, no sempre és fàcil trobar la forma d'explicar-ho als més petits de la casa. A través d'aquesta activitat de narració i contes podrem parlar amb els infants d’aquesta malaltia d'una forma senzilla i empàtica. A càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació.

 

  • Dimecres 18 d’octubre, a les 11 h

La comunicació amb la persona amb deteriorament cognitiu

La malaltia d'Alzheimer i la majoria de les demències afecten la capacitat d'expressió i comprensió de la persona que la pateix. Una de les principals dificultats que ens trobem és esbrinar què sent l'altre i com viu o reacciona al que diem o fem. Sovint oblidem que el concepte de comunicació va més enllà de la paraula. L’expressió, la mirada, l’entorn, el tacte... tindran una importància cabdal quan la paraula no esdevé una eina eficaç. A càrrec d’Alzheimer Catalunya Fundació.

Redacció ripollet.cat - NdP