Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 8a Caminada sense fum de Ripollet recorda els perjudicis del tabac i el vapeig

L’activitat tindrà lloc aquest dissabte, 3 de juny, i portarà per lema “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”, en el marc de la celebració de la 24a Setmana sense fum, que se celebra del 25 al 31 de maig.

L’Ajuntament de Ripollet organitza aquest dissabte, 3 de juny, a partir de les 9 del matí, la 8a Caminada sense fum. L’activitat se celebra, com és habitual, al voltant del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) i en el marc de la 24a Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig. El lema d'aquesta edició és "Millor el moviment que no el fum o el vapeig" i vol incidir no només en els perjudicis del tabac, sinó també les cigarretes electròniques, amb un ús molt estès entre la gent jove.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum i de la Caminada, dirigida a totes les edats, és sensibilitzar a la població de la importància de no iniciar-se en el tabaquisme, abandonar-ne el consum i gaudir d'un ambient lliure de fum, alhora que s’incideix en altres hàbits saludables, com la pràctica d’exercici, la bona alimentació o la reducció del consum d’alcohol.

Inscripcions fins al 31 de maig

Com a novetat, enguany, les persones participants sortiran des del parc de Carles Ferré i recorreran el camí de la Serra, el parc dels Pinetons, l’avinguda de la Torre d’en Mateu i el vial del riu Ripoll, fins a arribar al Poliesportiu, on es farà una activitat física dirigida. Totes les persones que hi participin rebran aigua, fruita i un obsequi.

Les inscripcions a la 8a Caminada sense fum s’han de realitzar del 15 al 31 de maig, de forma telemàtica, a ripollet.cat. També hi haurà punts de suport, per fer les inscripcions en línia, al Poliesportiu Municipal, les oficines de Drets Socials i els CAP Centre, Els Pinetons i Farigola.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC), que coordina el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT) i s'organitza amb diverses entitats i organitzacions relacionades amb la campanya.

Redacció ripollet.cat - NdP