Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament endega una campanya per incentivar el lloguer de pisos buits amb finalitat social

L'Ajuntament de Ripollet s'ha sumat al programa Reallotgem.cat, impulsat per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb l'objectiu de llogar pisos privats buits, donant-los un ús social.

La Generalitat de Catalunya compta amb el suport de l'Ajuntament per col·laborar en el programa Reallotgem.cat, incentivant als propietaris de pisos buits de Ripollet a llogar-lo per tal de proporcionar reallotjament a les persones en situació d'emergència econòmica i social procedents de la Mesa d'emergències de Catalunya o municipal.

La tinenta d'alcalde de Serveis Socials i Habitatge, Reyes Muñoz, creu que "l'actual situació d'emergència residencial requereix que totes hi posem el nostre granet de sorra. Tenim constància que a Ripollet hi ha pisos buits de propietaris privats, als quals els oferim totes les garanties, de cobrament i de gestió". Muñoz també insisteix que "necessitem més recursos per poder pal·liar aquesta situació, tant de la Generalitat com de l'Estat".

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que fa d'arrendatària, paga per avançat els primers 18 mesos de lloguer i es fa càrrec de la fiança. D'altra banda, l'ens públic garanteix el cobrament del lloguer durant 5 anys, paga l'assegurança, gestiona les incidències que pugui haver-hi i agilitza el procés d'arrendament, mentre ajuda a les famílies de Ripollet que més ho necessiten.

Les persones propietàries d'un pis buit a Ripollet i interessades a participar, poden contactar amb l'Oficina d'Habitatge al correu habitatge@ripollet.cat, indicant a l'assumpte "Reallotgem" o trucant al telèfon 935 046 007 (extensió 4527).

NdP