Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Ripollet rep el suport de l’Associació Europea d’Operadors Públics d’Aigua

Ripollet continua treballant per a la gestió pública de l’aigua, després de la sentència del TSJC d’octubre de 2020.

Milo Fisconaro, d’Aqua Pública Europea (a la dreta), amb Pilar Castillejo, regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Gemma Lozano, gerent de Genera, i Arnau Comas, del grup metropolità Ara Decidim Ripollet..
Milo Fisconaro, d’Aqua Pública Europea (a la dreta), amb Pilar Castillejo, regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Gemma Lozano, gerent de Genera, i Arnau Comas, del grup metropolità Ara Decidim Ripollet.

El passat divendres, 26 de novembre, Milo Fisconaro, director executiu d’Aqua Pública Europea (APE), l’Associació Europea d’Operadors Públics d’Aigua, es va reunir a Ripollet amb la regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo, i amb la gerent de l’empresa pública Genera, Gemma Lozano. Després de conèixer el projecte municipal per recuperar la gestió pública de l’aigua a Ripollet, Fisconaro va mostrar el seu suport a aquest tipus de processos per tornar a la gestió pública de l’aigua, destacant que actualment aquesta és una aposta majoritària arreu d’Europa. Ambdues parts van mostrar la seva voluntat de seguir mantenint el contacte i la col·laboració.

Aqua Publica Europea, amb seu a Brussel·les, és una entitat sense ànim de lucre, que uneix els serveis d'aigua i sanejament de titularitat pública i altres parts interessades, treballant per promoure la gestió pública de l'aigua, tant en l’àmbit europeu com internacional. Està formada per operadors públics d’aigua de ciutats com París, Brussel·les, Viena, Budapest, Gènova, entre d’altres.

Aposta per l’aigua pública

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va publicar l’octubre de 2020 una sentència on estimava parcialment el recurs de l’empresa Aigües de Barcelona contra la modificació del Reglament de l’Aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Concretament, aquesta sentència aclareix que l’AMB és l’administració competent en la gestió integral de l’aigua i impedeix que la gestió es pugui adjudicar sense concurs previ a Aigües de Barcelona.

“Sense aquesta competència i sense que l’AMB prengui fins al moment cap decisió al respecte, Ripollet es veu obligada a mantenir, de moment, la gestió amb Sorea, del mateix grup empresarial que Aigües de Barcelona, però sense cap contracte en vigor i després que el Ple Municipal hagi aprovat la gestió pública de l’aigua. Això genera perjudicis evidents a l’Ajuntament que estem treballant per resoldre”, ha explicat la tinent d’alcalde Pilar Castillejo. Així, l’Ajuntament de Ripollet continua treballant per l’aigua pública a Ripollet i desencallar aquesta situació “del tot irregular”, en col·laboració amb altres municipis metropolitans en la mateixa situació.

NdP