Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Junts per Ripollet proposa un bus urbà a demanda

Junts per Ripollet ha presentat la seva proposta de nova mobilitat per a Ripollet, basada en el transport a demanda. Es tractaria d'un minibús urbà elèctric, de fins a 9 places, que funcionaria a partir de les peticions que li arribessin a través d'una aplicació mòbil, de manera que el seu horari i itinerari els marcarien automàticament els usuaris de cada moment. La iniciativa forma part de la precampanya del candidat juntaire a les Municipals Josep M. Andevert, sota el lema "Gent de debò".

D'esquerra a dreta: Josep M. Andevert, cap de llista de Junts per Ripollet i el diputat David Saldoni.
D'esquerra a dreta: Josep M. Andevert, cap de llista de Junts per Ripollet i el diputat David Saldoni

ripollet-pol-municipals-junts-david-saldoni-bus-a-demanda-14-03-23-1.JPG

La presentació de la proposta, feta dimarts passat, al Centre Cultural, va anar a càrrec del diputat i exdirector general de Transports, David Saldoni. Aquest va explicar que la iniciativa fa un pas més endavant que els busos a demanda que s'estan desplegant en algunes poblacions, ja que no té un horari ni itinerari preestablert. També va manifestar que té per objectiu reduir l'ús de vehicle privat i omplir el buit en mobilitat urbana que no cobreixen els busos actuals.

El bus a demanda digitalitzat seria un servei municipal, a càrrec de l'Ajuntament i aniria destinat, preferentment, a les persones que no en poden desplaçar pel municipi a peu, bicicleta o patinet. Saldoni va deixar obert que és potestatiu de l'Ajuntament la decisió sobre la seva possible gratuïtat o integració tarifària, així com l'horari de funcionament i nombre de vehicles operatius.

Redacció ripollet.cat