Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Instal·lades set càmeres de videovigilància per prevenir i controlar infraccions de trànsit

L'objectiu és evitar l'estacionament a les parades d'autobús, la circulació pel carril bus i girs indeguts, facilitant així la circulació del transport públic i millorant la seguretat viària.

Aquest mes de gener s’han instal·lat set càmeres de videovigilància, tal com establia el contracte adjudicat a l'empresa Eco Alfa Telecom SL, que inclou el servei de manteniment durant quatre anys, per un import de 50.914,78 €. 

Seguint directrius del departament de Mobilitat i Transport Públic en coordinació amb la Policia Local, les càmeres han estat instal·lades a diferents punts del municipi amb el propòsit d'evitar que els vehicles estacionin en les parades d’autobús, circulin pel carril bus o facin girs indeguts. Un cop instal·lades, les càmeres començaran a funcionar en el moment que estiguin legalitzades pel departament de videovigilància del Tribunal Superior de Justícia. 

Quatre de les càmeres estan pensades per controlar l'estacionament indegut a les zones de parades d'autobús i s'han instal·lat a la rambla de Sant Jordi núm. 1, 79 i 118 i a la ctra. de Barcelona núm. 248. Una altra de les càmeres s'ha instal·lat al carrer de Sant Jaume núm. 1, a l'ampliació del carril bus ja existent, des del c. de Sarrià de Ter fins al c. de Montcada. Finalment, s'han instal·lat dues càmeres a la cruïlla semafòrica del c. de Magallanes amb la ctra. de Santiga, on habitualment es fan girs indeguts. 

Totes les zones seran senyalitzades verticalment per plaques que informin de la seva presència. Les sancions seran gestionades de forma telemàtica a través de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. 
 
Redacció ripollet.cat / NdP