Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Impuls a la formació per a entitats esportives de Ripollet

L'Ajuntament de Ripollet ha dut a terme les darreres setmanes diferents formacions dirigides a entitats esportives del municipi, tractant temes pràctics de salut, com l'ús del desfibril·lador, i d'altres de caràcter socioeducatiu, com és la prevenció de l'assetjament infantil i juvenil.

Durant els mesos d'abril i maig, l'Ajuntament ha programat diferents sessions formatives dirigides a entitats esportives i també a persones treballadores de les instal·lacions esportives municipals. Una de les formacions va ser un taller sobre l'ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA), impartit per Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada al Poliesportiu Municipal, que va comptar amb una participació de 16 persones. També s'han programat diferents sessions sobre l'assetjament infantil i juvenil bullying.

Les instal·lacions esportives municipals són espais cardioprotegits i l'objectiu d'aquestes sessions formatives és donar les pautes bàsiques per utilitzar els desfibril·ladors, en el cas de ser necessari. Actualment, existeixen aparells DEA a cinc equipaments esportius i aquesta formació era una actuació que havia estat demanada per les mateixes entitats. En total, al municipi hi ha 13 aparells, ubicats també al Mercat Municipal, en vehicles de la Policia Local, a les oficines de Serveis Socials, de Ripollet Impulsa i l'OAC, així com al Teatre Auditori i al Centre Cultural.

formacio bullying.jpeg

El Centre Cultural ha acollit ja tres xerrades sobre assetjament infantil i juvenil.

D'altra banda, en el marc de les formacions a entitats esportives, l'Ajuntament de Ripollet està organitzant xerrades formatives al Centre Cultural sobre l'assetjament infantil i juvenil bullying. Els dies 26 i 28 d'abril van assistir els equips base del club Futbol Sala Ripollet i de l'Escola de Fútbol Base Ripollet, i el 4 de maig, el Club de Futbol Ripollet. Aquestes tres entitats han estat les primeres a aprofitar les xerrades, però des de l'Ajuntament no es descarta la possibilitat de fer-ne més, en cas que alguna altra entitat ho sol·liciti.

NdP