Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitzades totalment les obres de remodelació del parc de Primer de Maig

Aquest dissabte es posarà en funcionament la font transitable del parc, que ara compta amb més espais de joc, activitat física, estada i ombra. La remodelació també ha servit per donar prioritat als vianants al carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter.

Aquest dimecres, 12 de juny, s’ha recepcionat l’obra de remodelació del parc de Primer de Maig, a Can Mas, iniciada el passat mes de maig. L’objectiu d’aquest projecte, basat en les conclusions d’un procés participatiu dut a terme el 2021, era endreçar els espais i crear-ne de nous, centrant els treballs en cinc grans àrees: la zona de jocs infantils i passeig amb pèrgola; zona de pistes; zona de centre cívic i aigües; zona d’activitat física, i zona de tirolina.

El projecte ha inclòs la reurbanització del carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter, amb voreres més amples, plataforma única i aparcaments. Al carrer s’ha posat una marca podo tàctil, per a persones cegues, per tal que en tot moment puguin identificar la part de circulació de vehicles. Els arbres del carrer no s’han pogut plantar i tampoc s’han pogut realitzar la resta de treballs de jardineria a l’interior del parc, amb motiu de les restriccions per la sequera.

PARC2.jpeg

Més espai d’esbarjo i com a refugi climàtic
La zona infantil s’ha reubicat a la part oest del parc, en forma de triangle, entrant pel carrer de Sarrià de Ter amb Tamarit i pel carrer X, amb nous jocs inclusius. A més de col·locar bancs al seu voltant, a la zona central s’ha fet un passeig amb pèrgola. A la banda oest de l’edifici existent del centre cívic de Can Mas s’ha fet una gran zona esportiva, amb un nou cap de bàsquet i un de de voleibol, tot i que l’Ajuntament té previst tornar a instal·lar les porteries de futbol.

A la zona est del centre cívic de Can Mas s’ha instal·lat una zona d'aigua, amb una nova font transitable, que es posarà en marxa aquest dissabte, 15 de juny, i funcionarà cada dia de 10 a 20 h, essent un refugi climàtic per a fer front a les altes temperatures.

PARC3.jpeg

A la part nordest del parc, a la banda dreta del camí de la Serra, s’ha posat una zona d’aparells d’activitat física. També s’han instal·lat aparcaments de bicicletes i nou mobiliari urbà i s’han reparat alguns bancs i les taules de pícnic, mantenint una gran zona d’estada i lleure a l'aire lliure.

A la banda nord del parc hi ha dues grans àrees, una la de l’skate parc bowl, que s’ha reparat, i una altra, on abans hi havien els jocs infantils, on s’ha instal·lat una tirolina i una piràmide de cordes.

Les obres han estat executades per Artifex Infraestructuras SLU, per un import d’1.037.349,94 €.

Redacció Ripollet.cat - NdP.