Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el projecte Tecno Talent Vallès amb un 85% d’inserció laboral i amb la millora tecnològica del teixit empresarial local

A través d’aquest projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, s’han beneficiat un total de 143 persones i 29 empreses entre 2021 i 2022.

L’Ajuntament de Ripollet, a través de Ripollet Impulsa, ha finalitzat l’execució del projecte Tecno Talent Vallès (TTV), centrat en aspectes tecnològics de la salut i el benestar. Desenvolupat conjuntament amb els ajuntaments de Terrassa i Castellbisbal, el projecte TTV ha impulsat la promoció del treball digne, la millora competencial i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. Aquestes accions s’han emmarcat en el Projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona. En els darrers dos anys, 143 persones i 29 empreses de Ripollet s’han vist beneficiades de les accions del TTV.

En el marc d’aquest projecte, s’han dut a terme itineraris d’orientació laboral, acompanyaments a la inserció, tallers per a la recerca de feina, visites a empreses, formacions professionalitzadores en competències digitals, assessoraments en indústria 4.0 a empreses, formacions de millora professional (upskilling i reskilling), formacions codissenyades amb les empreses a partir de les seves necessitats i sessions relacionades amb l’àmbit tecnològic dirigides a empreses.

Un 85% d’inserció laboral

De les 143 persones ateses, 68 han realitzat un itinerari d’inserció laboral assolint un 85% d’inserció, amb un 43% de contractació indefinida. Les persones en itinerari han participat en el cicle de tallers per a la recerca de feina, on s’han treballat les competències digitals, les transversals, el procés de selecció, l’entrevista laboral i el mercat de treball.

En total, s’han realitzat 16 formacions en competències digitals professionalitzadores en els sectors del màrqueting digital, la logística 4.0, programari de gestió empresarial, neteja i nutrició, entre altres. Amb aquestes formacions s’ha aconseguit que 124 persones millorin les seves competències digitals, millorant així el seu perfil professional, més orientat i adaptat al canvi tecnològic i digital del mercat de treball actual.

El projecte també ha permès que s’hagi contactat amb 131 empreses de Ripollet, 6 de les quals s’han beneficiat d’un assessorament personalitzat en indústria 4.0 a partir de les seves necessitats. També s’han gestionat 55 ofertes laborals de la cadena de valor de la salut i el benestar i s’han fet arribar a les empreses fins a 245 informacions relatives a la millora tecnològica en aquest sector.

A l’espera de noves convocatòries per part de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Ripollet vol continuar donant sortida a possibles demandes de persones o empreses interessades a participar en iniciatives d’aquest tipus, en el sector tecnològic i industrial. És per això que les convida a contactar amb Ripollet Impulsa, al telèfon 935 807 642 o a través dels correus electrònics orientacio@ripollet.cat (per a persones en situació d’atur o de millora laboral) i empresa@ripollet.cat (per a empreses).

Redacció ripollet.cat - NdP