Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el programa 'Dona i Metall. Reinventem l'ocupació a Ripollet' amb 40 dones participants

L'objectiu d'aquest projecte era incorporar les dones en el sector de les instal·lacions, a través de la formació i l'orientació. Un 42% de les participants han trobat feina.

Un total de 40 dones han participat en el projecte 'Dona i Metall: Reinventem l'ocupació a Ripollet', la meitat de les quals han realitzat la formació en instal·lacions i la resta s'han beneficiat de les actuacions d'orientació laboral per tal de millorar la seva autonomia en la recerca de feina. De les dones participants, un 42% ha trobat feina i un 25% ha continuat formant-se.

Aquest projecte es va iniciar el setembre del 2022, motivat per la demanda de personal qualificat manifestada pel Gremi d'Instal·ladors i PIMES CRM, i amb la voluntat de fer un pas endavant en la incorporació de la dona en un sector tan masculinitzat com el de les instal·lacions, tenint en compte també l'elevada taxa d'atur d'aquest col·lectiu.

Tres línies d'acció

El programa ha tingut tres línies d'actuació. D'una banda, la formació bàsica de 84 hores, en instal·lacions de fontaneria, electricitat i de climatització, amb 40 hores de pràctiques no laborals en empreses del sector. La segona línia d'actuació ha estat l'orientació laboral, amb accions d'acompanyament individual i grupal de suport a la recerca de feina i, en últim lloc, la tercera línia d'acció ha estat l'assessorament en perspectiva de gènere, adreçat tant a les dones com a les empreses participants en el projecte.

Des del Departament d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet s'ha volgut destacar la motivació i implicació de totes les dones participants en la formació en instal·lacions, que han aconseguit resultats molt positius d'aprenentatge, així com la posada en pràctica de coneixements del curs de forma satisfactòria, trencant amb els estereotips de gènere en un àmbit professional amb manca de referents femenins.

Les dones participants de la formació en instal·lacions també han rebut assessorament per tal que puguin continuar l'itinerari formatiu dins del sector i es puguin professionalitzar i assegurar una inserció laboral de qualitat i amb èxit.

Redacció ripollet.cat - NdP