Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Republicana de Ripollet i la ripolletenca Mari Carmen Gonzalo porten el cas Essure al Parlament

Aquesta setmana, Mari Carmen Gonzalo, veïna de Ripollet i afectada pel mètode anticonceptiu Essure, va comparèixer a la Comissió d'Igualtat del Parlament de Catalunya després de nombroses trobades amb representants d'ERC.

Foto: ERC Ripollet..
Foto: ERC Ripollet.

Mari Carmen Gonzalo, veïna de Ripollet, afectada pel mètode anticonceptiu Essure i en representació de l'Associació Las locas del muelle, va comparèixer dilluns d'aquesta setmana, 24 d'octubre, a la Comissió d'Igualtat del Parlament de Catalunya. En un comunicat de premsa, ERC explica que la cita es va produir després de nombroses trobades amb representants republicans, tant de l'agrupació local de Ripollet com del mateix Parlament. A finals de l'any passat, la Mari Carmen i la Karyna, dues afectades per l'Essure, es van posar en contacte amb Esquerra Republicana de Ripollet i els van detallar els problemes de salut que patien arran de l'ús d'aquest mètode anticonceptiu. En aquell moment, estaven en procés de creació de l'associació Las locas del muelle, fent referència al tracte que sovint han rebut. Arran d'aquesta primera reunió, ERC de Ripollet declara que es va posar "a la seva disposició per a donar visibilitat a la seva causa".

Parlament 3 24-10-2022.jpeg

Fotografia després de la compareixença a la Comissió d'Igualtat de les afectades i representants d'ERC. Foto: ERC de Ripollet.

Esquerra Republicana de Ripollet explica que van acompanyar les afectades a una reunió conjunta al Parlament de Catalunya amb la diputada Jenn Díaz i l'aleshores portaveu d'ERC a la Comissió de Salut al Parlament i actual conseller de Territori, Juli Fernàndez. Després de la trobada, els republicans van reclamar "el compliment d'un protocol que permeti establir un diagnòstic per a les dones que pateixen aquestes afeccions".

L'Essure és un mètode anticonceptiu que van implantar-se moltes dones entre els anys 2002 i 2017. Es tractava d'una mena de molla que es col·locava a les trompes de Fal·lopi en tan sols 15 minuts, sense necessitat de cirurgia ni anestèsia, i bloquejava permanentment aquests òrgans. Al cap d'un temps, però, algunes d'aquestes dones van començar a patir efectes secundaris. Tal com afirma el comunicat d'ERC, "actualment, milers de dones estan patint greus conseqüències de salut amb l'aparició de malalties i seqüeles derivades d'aquest producte defectuós de l'empresa Bayer, com per exemple malalties d'autoimmunitat, al·lèrgies, fibromiàlgia, entre molts d'altres". Per als republicans, la compareixença de Mari Carmen Gonzalo al Parlament suposa "una fita important que ha de servir per reparar el dany causat a milers de dones, i sobretot per donar resposta a les afectades".

imatge metode essure.jpeg

Parlament 2 24-10-2022.jpeg

Imatge de la compareixença. Foto: ERC Ripollet.