Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es traslladen sota cobert les parades i activitats de Sant Jordi

A causa de les previsions de pluges, les parades i les activitats es traslladaran al pati de l'escola d'Anselm Clavé i al Centre Cultural. Serà una edició sense restriccions d'aforament i en el marc d'un programa de tot el mes d'abril.

Noves ubicacions

Les parades de les places de Pere Quart i Onze de Setembre es traslladen al pati de l'escola Anselm Clavé, al carrer de les Escoles. Durant tot el dia, serà l'espai del llibre i la lectura de Ripollet, amb parades de llibres, roses, d'entitats i d'il·lustradors i autors locals. I també hi serà la Carpa del Drac de la Biblioteca, amb animació, presentacions de llibres i una edició especial de l'Hora del conte.
Al Centre Cultural trobarem les activitats de l'Oficina de Català, el recital de la Marfanta i el concert "El meu país és tan petit".
El recital de Poesia de boca-orella es trasllada al Mercat.
Finalment, a causa de la previsió de pluja, les sardanes es posposen. Ripollet Ràdio tampoc podrà fer la seva emissió de cara al públic, però farà una programació especial amb poemes recitats per membres de les associacions Traça i Jaume Tuset i una edició especial del programa Música amb accent obert.

Vegeu el programa del 23 d'abril en aquest enllaç.

 

El mes de Sant Jordi

L'edició d'enguany de Sant Jordi a Ripollet compta amb activitats durant gairebé tot el mes d'abril. Amb la relaxació de les mesures vers la COVID-19, l'aforament no tindrà restriccions. A més, es commemora els 25 anys de la Biblioteca, es fa un homenatge al dibuixant Fer, amb una exposició.
Aquest 23 d'abril torna Sant Jordi a Ripollet, sota el lema "Llegir per fer tots els camins". Una edició en què, tal com explica el regidor de Cultura, Oriol Mor, "hem volgut continuar caminant en aquest llarg viatge que és la cultura, i quina millor manera que fer-ho que a través dels llibres, però també de la il·lustració". "25 anys llegint camins" és el títol de l'exposició commemorativa del 25è aniversari de la Biblioteca, que evoca un camí fet d'activitats, persones i llibres. Cada llibre obre la porta a un món i, per tant, hi ha camins infinits, "amb la imaginació i l'aprenentatge com a motor".

El programa d'actes de Sant Jordi, a banda del 23 d'abril, el conformen activitats durant gairebé tot el mes, i es va iniciar dissabte passat, 2 d'abril, amb dues activitats. La primera va tenir lloc al matí, a la Biblioteca Municipal, on l'artista local Efra Pérez @efradraws va crear una il·lustració gegant a la finestra de la Biblioteca per commemorar el Dia Internacional del Llibre infantil, sota el nom #LafinestradelaBiblio. A la tarda, es va dur a terme la inauguració de l'exposició "Fer, l'humor amable", instal·lada a les dues sales del Centre Cultural fins al 30 de maig. Aquesta mostra, produïda per la Fundació Municipal Joan Abelló, està organitzada pel grup Pioners de BUP, un col·lectiu d'exalumnes del Centre de BUP de Ripollet, amb la col·laboració dels ninotaires amics del Fer i el comissariat del Kap.

L'humor amable d'en Fer

Josep Antoni Fernández i Fernández, conegut com a Fer, ha estat un dels dibuixants més importants d'humor de la premsa catalana, publicant a El Punt Avui, El Papus o El Jueves. També va ser professor d'història a l'institut de BUP de Ripollet, quan estava a les instal·lacions que ara ocupa el CFA Jaume Tuset. Aquesta mostra vol ser un homenatge a l'artista dibuixant, però també és especial per als que van ser els seus alumnes entre 1975 i 1980. A més de l'exposició, el pròxim 10 de maig s'organitzarà el taller "Parlem dels anys 70", a càrrec de l'historiador Ramón Martos, amb una taula rodona posterior. I el 28 de maig tindrà lloc la festa de cloenda, al pati del Centre Cultural, amb el concert de jazz a càrrec del grup Oller i Guerra Trio.

 

"25 anys llegint camins"

La Biblioteca Municipal va celebrar el passat 19 d'abril els seus 25 anys amb diferents activitats, una exposició i l'edició de diferents materials commemoratius, com punts de llibre i bosses de roba. A l'Espai Capmany va tenir lloc una festa d'aniversari amb l'espectacle d'animació "Balla i no t'adormis a la palla", a càrrec de 3/4 de quinze. Seguidament, a la Biblioteca, es va inaugurar l'exposició "Biblioteca Municipal de Ripollet: 25 anys llegint camins. 1997-2022", que repassa aspectes destacats de la història d'aquest equipament. L'acte va comptar amb l'assistència de lectors i representants d'entitats i partits polítics.

D'altra banda, el divendres 22 d'abril se celebra la Revetlla de Sant Jordi a l'Espai Maria Aurèlia Capmany, amb una sessió especial de Nits de Música, a partir de les 20.30 h. Diumenge, 24 d'abril, al pati del Centre Cultural tindrà lloc el concert "Escolta les estrelles", amb la participació dels alumnes de l'Escola Municipal de Música, sobre el personatge del Petit Príncep.

I com és habitual, durant aquest mes, la Xamusquina visitarà aquelles escoles que ho han sol·licitat i que enguany són l'Escola Bressol La Verema, l'Escola Tatché, i l'IE El Martinet.

+ Info