Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es talla el trànsit al carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter, per les obres al parc de Primer de Maig

Està previst que aviat comencin les obres de reforma del parc, el que comportarà el tall al trànsit del carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter, durant uns 5 mesos.

Aquest dilluns, 22 de maig, està previst que es talli el trànsit al tram del carrer de Tamarit, entre Mercè i Sarrià de Ter, un cop s'hagin retirat tots els vehicles aparcats. La raó és l'inici de les obres de remodelació del parc del Primer de Maig, que es preveu que comencin aviat. A més d'informar els veïns i veïnes del barri d'aquestes incidències, s'ha procedit a canviar d'ubicació els contenidors d'aquest tram, traslladant-los a la cruïlla de Tamarit amb Mercè. La instal·lació de tanques perimetrals a l'obra permetrà el pas de les persones, amb una vorera de dos metres d'amplada, a la banda esquerra del carrer, on hi ha els pisos. També es permetrà l'accés als dos aparcaments de la zona. El servei de bus, que manté les parades al carrer de València i Sarrià de Ter, modificarà el seu itinerari, per tal de no passar per aquest tram. Es preveu que aquestes afectacions tinguin una durada d'uns cinc mesos, la meitat del termini d'obres establert al contracte.

Les obres de remodelació del parc de Primer de Maig, a Can Mas, són fruit del procés participatiu 'La vida, al parc', que es va dur a terme el 2021 i segons el qual s'ha fet el projecte executiu, adjudicat a Artifex Infraestructuras SLU per un import d'1.037.349,94 €. L'objectiu és endreçar els espais i crear-ne de nous, centrant els treballs en cinc grans àrees d'intervenció, que són la zona de jocs infantils i passeig amb pèrgola; zona de pistes; zona de bar i aigües; zona d'activitat física, i zona de tirolina.

El projecte contempla reubicar la zona infantil a la part oest del parc, en forma de triangle, entrant pel carrer de Sarrià de Ter amb Tamarit i pel carrer X. A més de col·locar bancs al seu voltant, a la zona central es proposa un llarg eix que divideix el parc en zona nord i sud, amb un passeig amb pèrgola i plantes. A la banda oest de l'edifici existent del centre cívic de Can Mas es col·locarà una gran zona esportiva, que podrà utilitzar-se com a dos camps, de bàsquet i futbol, o bé un gran camp de futbol, suprimint l'actual pista de bàsquet. A la zona est del centre cívic de Can Mas s'instal·larà una zona d'aigua que pot ser intermitent, i utilitzar-se, quan no estigui funcionant, per practicar altres activitats. Just davant s'hi instal·laran taules per tal de fer una zona d'estada i lleure a l'aire lliure. A la part nord-est del parc, a la banda dreta del camí de la Serra, es proposa una zona d'aparells d'activitat física.

A la banda nord del parc hi haurà dues grans àrees, una la de l'skate parc bowl, que es repararà, i una altra, on actualment hi ha els jocs infantils, on s'instal·laran tirolines. Per últim, a la zona sud, se suprimirà l'aparcament a la banda del carrer de Tamarit que toca al parc i a l'altra es deixarà una filera d'aparcament en bateria. El carrer s'anivellarà, per tal de fer un paviment continu, sense desnivells, i una entrada al parc més amable, prioritzant als vianants.

Redacció ripollet.cat - NdP