Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la Festa Major de Ripollet 2023

El programa compta amb un centenar d'activitats dirigides a tots els públics i distribuïdes per diferents escenaris de la ciutat. El mag Joaquín Matas serà el pregoner de 2023. També destaca la 30a edició del Ripollet Rock, els concerts de Lildami, La Fuga, Lía Kali, Buhos i Wild Mamas. Entre les novetats, la Gastrovinya inclourà música en directe i la Biblioteca ampliarà un dia més l'Espai del Petit Lector.

La Comissió de la Festa Major va presentar dimarts d'aquesta setmana, 28 de març, el programa d'actes de la Festa Major 2023, que tindrà lloc del 25 al 28 d'agost. A l'acte van assistir l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna; el regidor de Cultura i president-delegat de la Comissió, Oriol Mor; així com representants de les entitats que participen aquest any en la Festa Major.

Osuna va voler agrair la tasca que ha realitzat la Comissió al llarg d'aquests mesos, una feina que ha començat abans donat el calendari de les eleccions municipals. A més, va destacar la tasca que realitzen les entitats de Ripollet, agents fonamentals en la confecció del programa d'activitats d'una "Festa Major única, per ser participativa, descentralitzada, popular, amb personalitat pròpia i lliure d'agressions". L'alcalde va recordar les diferents festes majors que ha organitzat aquesta Comissió, passant per la més atípica de la història, com va ser la de la postpandèmia; i va descriure la Festa Major com un dels projectes més importants de ciutat a escala social, cultural i comunitari.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va explicar el treball de les dues subcomissions creades: la del Mercat de la Vinya, i l'Infantil. Mor va anunciar que aquest any el programa compta amb un centenar d'activitats dirigides a tots els públics i distribuïdes per diferents escenaris de la ciutat. Una festa que disposa d'un pressupost de 227.000 euros, mantenint així l'increment que es va produir l'any passat.

Un centenar d'activitats

Aquest any es manté la Prèvia del dijous a càrrec de l'Aresta. Divendres, el tret de sortida serà el pregó a càrrec del gran mag Joaquín Matas, vinculat a Ripollet.

Pel que fa a les activitats de foc, una de les novetats és la participació de Bruixes de Ripollet en la cercavila infernal de dissabte, conjuntament amb Diables de Ripollet, i amb un recorregut per una part del nucli antic igual que l'any passat. Els focs artificials clouran la festa dilluns i es llençaran des de tres punts de la ciutat. A més, diumenge es mantindrà l'espectacle pirotècnic sense soroll per infants amb TEA i persones d'alta sensibilitat.

La Festa Major Petita oferirà activitats i espectacles tots els dies de la festa, amb una programació diversa i de qualitat, on es podrà gaudir d'espectacles familiars, tallers de ciència, de construccions i de circ, la baixada de carretons, el correaigües, el taller de maquillatge, entre altres.

Pel que fa als joves, es continua apostat per l'escenari de l'Escola Josep M. Ginesta, que aquesta vegada sortirà a fora del recinte per situar-se a la zona d'aparcament de davant. I s'amplia l'espai d'E-Games, que s'ubicarà a l'Escola Escursell i Bartalot. També es manté la festa skate.

La cultura popular estarà present amb la cercavila de gegants, ball de gitanes i sardanes, la mostra de bestiari i els trabucaires. Així com les activitats esportives, que comptarà amb activitats de futbol, bàsquet, escacs, circuit d'acrobàcies, cursa popular i duatló.

DSC_0025.JPG

Imatge de la presentació del programa de la Festa Major.

En l'àmbit de les arts escèniques podrem gaudir del Ripollet Rock, que celebra els seus 30 anys d'història, els concerts de Lildami, La Fuga, Lía Kali, Buhos i Wild Mamas. A més de sessions de punxadiscos i balls amb orquestres als barris. Referent al teatre, es representarà l'espectacle "Jo vull ser miss", de Mousse Couplet, i es manté l'Improshow per als joves al Teatre Auditori. La poesia i el llegat de Federico García Lorca continuarà present amb un recital de poesia, a càrrec del grup del Casal d'Avis.

El Mercat de la Vinya, que s'ubicarà al carrer dels Afores fins al carrer Pizarro, a la plaça d'en Clos i al pati de l'Escola Anselm Clavé, tornarà a ser un punt per potenciar el comerç i la restauració local, alhora que es vehicula amb el patrimoni de Ripollet. Mantindrà la mostra gastronòmica i de vins i caves, el Gastrovinya, que com a novetat incorporarà música en directe. Arran de l'èxit de les anteriors edicions, s'ampliarà el Racó del tast amb més tastos; el Ludivinya, amb una zona de jocs destinada a públic familiar; i la zona de concerts i actuacions a la plaça d'en Clos.

Com és habitual, Ripollet Ràdio oferirà una programació especial des de la plaça de Pere Quart durant els dies de festa, on també s'ubicarà l'Espai del Petit Lector de la Biblioteca Municipal, que aquest any s'amplia un dia més i s'allargarà fins al dilluns.

Finalment, hi haurà servei de bus Pollet divendres, dissabte i diumenge, en sortides cada mitja hora. A més, per tal de poder gaudir d'una Festa Major segura, s'instal·laran els punts lila jove LGTBI, especialment a la zona de concerts del parc dels Pinetons.

La Comissió de la Festa Major quedarà dissolta amb les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

Redacció ripollet.cat - NdP