Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta el Pla de Transició Energètica de Ripollet

Aquest pla, que se sotmetrà pròximament a l'aprovació del Ple Municipal, endreça les actuacions dutes a terme des del 2019 fins ara i planifica les actuacions següents enfocades cap a una nova cultura de la sostenibilitat.

Aquest dilluns, 27 de març, a les 18 h, la sala de plens de l'Ajuntament acollirà l'acte públic de presentació del Pla de Transició Energètica de Ripollet. Aquesta presentació anirà a càrrec de la tinenta d'alcaldia Pilar Castillejo i de la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Mireia Boya.

Amb la celebració a Ripollet de l'Any Sumem Verd, l'Ajuntament es va comprometre a elaborar el Pla de Transició Energètica de Ripollet, un document que, entre altres, té per objectiu incrementar l'eficiència energètica, reduir-ne la demanda i, al mateix temps, incrementar la generació renovable vinculada al subministrament d'aquests consums.

Aquest Pla, a més, pretén ordenar les actuacions iniciades l'any 2019 així com programar les actuacions d'energia i clima vinculades a la transició energètica (energies renovables i eficiència energètica), la mitigació i adaptació al canvi climàtic i a tots aquells projectes de sensibilització i dinamització necessaris per fer que aquesta transició sigui justa i enfocada a una nova cultura de la sostenibilitat del municipi amb l'objectiu "Ajuntaments 100% renovables el 2030".

En aquest sentit, el Pla de Transició Energètica de Ripollet compta amb tres línies d'actuació:

  • Promoció de la implantació de vehicles d'emissions zero
  • Promoció de mesures d'eficiència energètica
  • Implantació d'energies renovables als edificis municipals

Aquestes tres línies d'actuació es concretaran en un cronograma i s'hauran de dotar econòmicament per tal de poder executar les inversions que preveu aquest Pla, ajustant-se i consignant-se segons la disponibilitat dels pressupostos municipals, a més de les actuacions que puguin ser susceptibles de ser subvencionades les diferents línies d'ens supramunicipals com l'AMB o la Diputació de Barcelona.

Redacció ripollet.cat - NdP