Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta el nou servei de neteja viària que preveu netejar més sovint tots els carrers de Ripollet

El nou servei de neteja de la via pública entrarà en funcionament el 24 de gener i té previst augmentar la freqüència de pas a tots els carrers de Ripollet. Amb un cost d’1,4 milions d’euros a l'any, és un dels contractes més elevats del consistori.

L’Ajuntament de Ripollet ha presentat aquest dilluns, 20 de desembre, el nou servei de neteja viària, que entrarà en funcionament el pròxim 24 de gener. L’alcalde de la ciutat, José M. Osuna, i la 1a tinenta d’alcalde de Serveis Municipals, Pilar Castillejo, han explicat que el nou contracte per a la neteja de la via pública incorpora nous serveis i freqüències de pas, que permetran suplir les carències que existien fins ara. En la seva intervenció, José M. Osuna ha explicat que la neteja dels carrers de Ripollet és “un dels aspectes més millorables de la ciutat”, però l’anterior contracte “no estava ben dimensionat ni permetia atendre les necessitats dels diferents barris, aspectes que milloraran amb el nou servei contractat”. 

El nou servei de neteja viària augmentarà les freqüències de pas pels carrers de la ciutat. “Amb l’anterior contracte, es tenia una concepció radial, per tant la rambla de Sant Jordi es netejava 6 cops a la setmana i en carrers més allunyats del centre només s’hi passava una vegada a la setmana”, ha explicat la 1a tinenta d’alcalde, Pilar Castillejo. Segons la regidora, “en el nou servei, es tindran en compte les necessitats específiques de cada zona, valorant el trànsit de persones i vehicles, i els usos que s’hi dediquen”. Així doncs, la rambla de Sant Jordi es netejarà, a partir d’ara, 7 dies a la setmana, i no 6 com fins ara. “Altres carrers veuran un gran canvi, perquè s’incrementarà molt la freqüència de pas de les escombradores i els treballadors públics”, ha destacat Castillejo. Els carrers del casc antic, que abans es netejaven 2 dies a la setmana, ara es netejaran 4 vegades en una setmana. I els veïns de Tiana-Pont Vell veuran passar els empleats de neteja viària 4 dies a la setmana, i no només 1 cop cada set dies com fins ara. En el cas dels polígons industrials, aquesta freqüència de pas també augmentarà.

 

ripollet-ser-neteja-viaria-presentacio-nou-contracte-2012217.JPG

La 1a tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, mostra el mapa amb la nova freqüència de pas dels empleats de la neteja viària.

Una altra millora del nou servei és que es netejaran els carrers, tant la calçada com les voreres, amb aigua més sovint que fins ara. S’utilitzarà aigua freàtica, per mantenir els nivells de sostenibilitat. Es netejaran més freqüentment els contenidors i les papereres, per a les quals també s’utilitzarà la neteja amb aigua. El nou servei incorpora, a més, altres mesures de sostenibilitat, estalvi energètic i de respecte cap al medi ambient, com és l’ús de màquines bufadores elèctriques, que estalvien més energia i no fan tant de soroll. El nou contracte de neteja inclou un important increment de la plantilla de treballadors. A més, l’alcalde i la 1a tinenta d’alcalde han recordat que es comptarà amb el suport dels empleats dels plans d’ocupació de la ciutat, que per al pròxim any compta amb vuit persones contractades temporalment per al manteniment de la via pública, parcs i jardins.

El nou servei de neteja viària també contempla una renovació de la maquinària i dels camions de recollida d’escombraries. Aquest canvi de vehicles s’anirà realitzant al llarg dels pròxims mesos. La previsió és que, a finals de juny, entri en marxa el servei de recollida de residus porta a porta i, per les mateixes dates, el nou servei de neteja viària compti amb la flota de camions i maquinària renovades.

L’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha recordat que aquest nou servei és un dels contractes més elevats del consistori, amb un cost d’1.436.000 euros anuals, però que “servirà per complir la demanda d’una major i millor neteja dels carrers de la ciutat”. 

JS