Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous, 19 de maig, es presenta el grup de ball de bastons de Ripollet

Es tracta d’un grup de nois i noies de l’Institut Palau Ausit que participen en un taller de ball de bastons, a través del Pla Educatiu d’Entorn. Presentaran dues peces creades a Ripollet i seran apadrinats per la Colla Bastonera Les Romanes de Barberà del Vallès.

Aquest dijous, 19 de maig, a les 17 h, actuarà per primera vegada amb públic, al Pati del Centre Cultural, el grup de ball de bastons de Ripollet, format per alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Palau Ausit. Des del mes de febrer, un total de 19 joves del centre participen en un taller extraescolar de ball de bastons, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Ripollet, impartit per l’Associació Ara i sempre, entitat per la difusió en el món educatiu de la cultura popular i tradicional de Catalunya. El grup local serà apadrinat per la Colla Bastonera Les Romanes, de Barberà del Vallès, ja que algunes de les monitores del curs pertanyen a aquesta colla.

A l’acte, que comptarà amb la participació dels grallers dels Gegants de Ripollet, es presentaran les dues primeres peces de ball de bastons creades a Ripollet, amb músiques de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, present a l’acte a través de la seva delegada al Vallès, Marta Rodríguez. La coordinadora també els ha cedit el vestuari que lluiran aquest dijous. El grup també ballarà altres peces cedides per la colla Les Romanes, qui l’ha convidat el pròxim diumenge a participar a La Bastonada del Vallès 2022, que tindrà lloc a Barberà del Vallès, amb la participació de 12 colles d’arreu de Catalunya, el que suposarà la seva presentació fora de Ripollet. 

El grup de ball de bastons de Ripollet encara no ha confirmat si es constituirà formalment com a colla en acabar el taller, que finalitzarà amb el curs escolar. 

El PEE de Ripollet compta amb el suport del Programa de cooperació territorial per l’orientació, avenç i enriquiment educatiu en la situació d’emergència educativa del curs 2021-2022 provocada per la pandèmia de la COVID-19: #PROA+ 2021-2023, finançat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

NdP