Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa la 4a edició del programa per a joves Tastet d’oficis

L'Ajuntament de Ripollet endegarà aquest mes d’abril la 4a edició del programa d'orientació “Tastet d'Oficis en transicions educatives”, dirigit a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament.

Amb l'objectiu que els joves de 16 a 21 anys que hagin abandonat els estudis prematurament puguin retornar a la formació professional o acadèmica, l’Ajuntament de Ripollet posarà en marxa aquest mes d’abril la 4a edició del programa d'orientació “Tastet d'Oficis en transicions educatives”. Les persones que hi participin tindran l'oportunitat de rebre formació en els sectors professionals de l'agricultura, aprenent sobre el conreu d'horta, i de l'hostaleria, centrat en les professions de cuiner/a i cambrer/a. Les inscripcions estan obertes i s’espera poder iniciar les tutories individuals i grupals durant aquest mateix mes d’abril.

La finalitat d'aquest projecte de Ripollet Impulsa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, és facilitar i acompanyar als i les joves a prendre decisions sobre el seu futur formatiu i laboral. A través del suport i acompanyament de personal tècnic, es treballa en la definició d'itineraris personalitzats i es proporcionen eines i experiències per potenciar el retorn als estudis. Entre les activitats proposades i que es duran a terme entre els mesos de maig i juny es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent participant té l'oportunitat de rebre formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com són la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació i la tecnologia. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

Per a més informació cal contactar amb l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic al telèfon 935 807 642 o a l’adreça electrònica formacio@ripollet.cat.

NdP

tastests ofici 02.jpg