Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa el projecte "Als polígons, caminem segures!"

Ripollet Impulsa endega un projecte participatiu, adreçat especialment a les dones que treballen als Polígons d'Activitat Econòmica de Ripollet, per identificar punts insegurs a l'hora de caminar-hi i proposar solucions, a través de quatre marxes i un taller.

Un dels eixos de treball que contempla el Pla d'Estratègic Industrial de Ripollet és la humanització dels polígons, des de la perspectiva de gènere. Habitualment, els polígons industrials són espais que queden a la perifèria del municipi i moure's per ells pot generar sensació d'inseguretat o por, sobretot a primeres hores del matí o al vespre, coincidint amb els inicis i finals de les jornades laborals. Aquest podria ser un motiu pel qual algunes dones renunciïn a treballar a les empreses dels polígons de Ripollet. En aquest context, l'Ajuntament inicia el projecte "Als polígons, caminem segures!", que es basa en la detecció de punts crítics i la posada en comú de possibles solucions per resoldre'ls. Es tracta d'un diagnòstic participatiu que comptarà amb quatre marxes exploratòries i una sessió final, entre els mesos de març i abril.

La primera marxa tindrà lloc aquest dimecres, 1 de març, al polígon La Sibèria, a les 19 h. Les sessions estan dirigides, especialment, a dones que treballen als polígons de Ripollet, per tal de conèixer de primera mà si perceben sensació d'inseguretat en algun tram. Es tracta de caminar juntes, compartir i buscar solucions per sentir-se més segures.

Marxes exploratòries:

Polígon La Sibèria. 1 de març, a les 19 h. Sortida: carrer de Sant Rosa amb carretera de Barcelona

Polígons Molí d'en Xec i Els Pinetons. 15 de març, a les 19 h. Sortida: aparcament de l'entrada del polígon (Baricentro). A les 20 h, a la benzinera Repsol

Polígons Can Massachs i Cadesbank. 29 de març, a les 19 h. Sortida: carrer de Balmes, 2, a la porta de l'OAC

Polígons El Martinet, La Granja, Can Mas i Sintermetal. 12 d'abril, a les 19 h. Sortida: carrer de la Indústria amb carrer de la Granja

Ripollet Impulsa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per dur a terme aquest projecte, que desenvoluparà el Col·lectiu Punt 6. Més informació i inscripcions, a empresa@ripollet.cat i al telèfon 646 93 24 76. Les inscripcions es poden fer, en línia, al següent ENLLAÇ.

Redacció ripollet.cat - NdP

la-siberia_post-vertical-100.jpg

moli-xec-pinetons_post-vertical-100.jpg

can-massachs_post-vertical-100.jpg