Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es localitzen i s’inactiven dos nius de vespa asiàtica a Ripollet

L'Ajuntament de Ripollet ha actuat recentment en els dos vespers detectats, un al solar de l'antiga Trilla i l'altre en una zona verda a tocar del pàrquing de Baricentro.

L’empresa Bionet especialitzada en plagues va actuar el passat 22 d'octubre en els dos nius de colònies de vespa asiàtica localitzats a Ripollet. El primer, de grans dimensions, es trobava al solar de l'antiga fàbrica Trilla i, tot i estar en un solar privat, es va decidir actuar per seguretat ciutadana. El passat divendres, 29 d'octubre, es va haver de repetir el tractament, després de revisar-lo i observar una activitat força alta. A l'altre niu neutralitzat, a tocar de l'aparcament del sector Baricentro, el tractament només es va haver de fer una vegada i l'actuació va ser exitosa, de forma que el vesper la setmana següent ja no presentava activitat i estava força degradat.

La inactivació del vesper consisteix a tractar-ho a distància amb insecticida, amb la tècnica de projecció de vectors congelats, per eliminar no només les vespes que habitualment veu la ciutadania sinó, especialment, les reines que l'any vinent podrien haver format altres nius. El vesper, però, no es retira físicament, de forma que les persones el continuen veient fins que es degrada i cau.

Actualment, l'Ajuntament no té constància de cap altre vesper més d'aquesta espècie exòtica invasora que suposa un perill per als altres insectes del nostre ecosistema, especialment les abelles de la mel, de les quals s'alimenta. En cas que alguna persona en vegi un, pot adreçar-se a la Policia Local o a Salut Pública, als telèfons 935 046 000 – 935 046 007 o bé al correu electrònic salutpublica@ripollet.cat.

NdP