Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es crea una associació antifeixista per "agitar consciències"

La iniciativa està impulsada per part d'una nova fornada de joves activistes d'esquerres, del teixit associatiu de Ripollet, que volen donar continuïtat a la feina de l'antiga Plataforma Antifeixista de Ripollet i a Mai Més!, entre altres.

Durant la lectura del manifesta d'Acció Ripolletenca Antifeixista (Ara!), el passat 2 de maig de 2024.
Durant la lectura del manifesta d'Acció Ripolletenca Antifeixista (Ara!), el passat 2 de maig de 2024

Un grup d'activistes de Ripollet han constituït l'associació Acció Ripolletenca Antifeixista (Ara!), abreujada com @araripollet a les xarxes socials. L'acte, realitzat a un bar de Can Mas -barri, on, segons Ara!, el vot a l'extrema dreta ha crescut els darrers anys-, va iniciar-se amb la lectura del manifest constituent, inspirat en paraules del president Companys, d'ara fa noranta anys. Seguidament, van contestar a les preguntes dels assistents, davant els quals van expressar la seva preocupació per l'extensió, especialment entre el jovent, de la ideologia de la "intolerància, l'autoritarisme i la imposició".

No aliens a les pròximes eleccions convocades, l'escrit de l'associació antifeixista adverteix que "en l'actualitat, el feixisme continua amenaçant la democràcia i les llibertats dels individus". En aquest sentit, va alertar que "s'està donant ales al feixisme quan no condemnem els atacs al col·lectiu LGTBI i no lluitem per una societat feminista, quan culpabilitzem dels nostres problemes als nouvinguts", etc.

Finalment, el manifest antifeixista vol deixar clar que "No pretenem fer vandalisme, per això ja està el feixisme, sinó més aviat agitar les consciències des de la cultura, l'educació i les activitats productives i reproductives" i conclou amb la declaració "Ripollet és un poble que mereix un futur més lliure".