Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC Ripollet respon a les crítiques pel pacte amb el PSC i envia un missatge contundent a Decidim

Esquerra contesta a l'anterior comunicat de Decidim, especialment crític amb els republicans. ERC es reafirma en la transparència i l'interès públic del pacte govern i surt al pas de les crítiques sobre la seva irrellevància política. Per a Esquerra, Decidim no ha paït bé la derrota i, segons ells, fa una oposició de "poc respecte i plena de paraules buides".

Lurdes Serra, número 1 i Roger Bayó, número 1 d'ERC.
Lurdes Serra, número 1 i Roger Bayó, número 1 d'ERC

L'acord entre el PSC i Esquerra Republicana per governar en coalició el consistori ripolletenc encara porta cua. Els republicans han emès un comunicat explicant les raons per les quals van fer aquest pacte i on també han aprofitat per criticar el comportament de Decidim des de l'oposició.

En una nota de premsa, ERC Ripollet ha explicat com van succeir els esdeveniments que van portar-los a pactar amb els socialistes. Comenten que "a partir de l'endemà de les eleccions i, posteriorment, es van dur a terme moltes reunions de negociació per tal d'arribar a un consens que permetés refer i transformar Ripollet. Una vegada es va arribar a aquest consens, 2 dies abans de la investidura es va sotmetre a una assemblea extraordinària entre la nostra militància. Finalment, es va aprovar el pacte de govern i, per tant, entrar a formar part del govern municipal, per una majoria molt àmplia".

També han afirmat que "vam considerar que no podíem deixar passar aquesta oportunitat d'incidir des del primer moment i directament des del govern de la nostra ciutat. A més, no només evitàvem la possible entrada de la dreta al govern de la ciutat, sinó que, també ens permetia tirar al govern cap a l'esquerra des de dins, blindant un acord programàtic ambiciós".

Una de les principals crítiques que han rebut aquestes darreres setmanes és que les regidories que porten des d'ERC són poc rellevants, crítiques a les quals el grup republicà també ha volgut donar resposta, expressant que "Cultura, patrimoni, inclusió, participació i política lingüística són regidories per apostar per la cohesió i llibertat de la nostra ciutat, per la diversitat i per apropar l'Ajuntament als ripolletencs i ripolletenques".

Pel que fa a Decidim Ripollet, també els han dedicat unes dures declaracions, llençant-los el missatge que "està demostrant que no ha acceptat encara el resultat d'aquestes eleccions, quan el que haurien de fer és una bona reflexió del perquè la ciutadania els ha donat l'esquena i han perdut la meitat dels seus vots a diferència dels dos partits que formem govern". Finalment, els hi han etzibat que "hem pogut començar a conèixer la realitat que hi ha a dins del nostre Ajuntament (amb moltes sorpreses i la majoria pèssimes). I potser és per això que no volen deixar passar més dies abans de començar a fer aquest tipus d'oposició amb poc respecte i plena de paraules buides".

Redacció: ripollet.cat - RB