Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC proposa un compromís antifeixista en les negociacions postelectorals

La secció local d'ERC ha fet extensiva a Ripollet la proposta que els republicans estan fent arreu de Catalunya de "compromís antifeixista dels partits democràtics" perquè no s'acceptin els vots ni es pacti amb l'extrema dreta després de les Municipals per guanyar alcaldies.

Pau Morales, Núria Escursell i Roger Bayó, la paradeta d'ERC al carrer del Sol el passat 25 de març.
Pau Morales, Núria Escursell i Roger Bayó, la paradeta d'ERC al carrer del Sol el passat 25 de març

L'anunci va anar a càrrec del cap de llista local Roger Bayó i el diputat al Parlament de Catalunya, Pau Morales. En roda de premsa, celebrada el dissabte 25 de març, Bayó va confirmar que pròximament es farà arribar als partits de la localitat perquè es comprometin públicament sobre les seves intencions.

En la seva intervenció, el diputat Pau Morales es va referir explícitament a Vox, criticant que "al Parlament de Catalunya han votat en contra de les lleis de l'habitatge i la ciència i sovint voten en contra de garantir i ampliar drets per a la majoria de la ciutadania. Per tant, no és veritat que es preocupin dels problemes de les classes populars, al contrari, fan un discurs d'odi que el que busca dividir la nostra societat". En canvi, va afirmar que ERC el que fa és "recosir la societat, lluitar per la cohesió social i dels municipis i que tothom tingui oportunitats".

I va afegir que no podien permetre que "s'utilitzin les eines de la democràcia per acabar amb els drets de la ciutadania i afavorir l'odi i discriminacions". És per això que va defensar "una unitat d'acció de totes les candidatures democràtiques per barrar el pas a l'extrema dreta i que no ens trobem amb situacions com la 2019 a Barcelona", en referència al suport de Manel Valls a Ada Colau, que va deixar fora de l'alcaldia a Ernest Maragall.

Redacció ripollet.cat