Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC presenta el seu programa electoral a Can Tiana per reivindicar-lo com a un barri més de Ripollet

Roger Bayó, cap de llista dels republicans, presenta algunes de les seves propostes, com ara un increment de la freqüència de pas en la recollida de residus, la implantació d'un pla de manteniment i intervenció dels carrers per mantenir-los en bon estat o l'habilitació d'un Casal de Joves a la Torre de l'Argentera, entre altres.

La secció local d'ERC de Ripollet va presentar diumenge, 14 de maig, el seu programa electoral en l'estand que van instal·lar durant tot el matí al parc de Tiana. Precisament, Esquerra Republicana va escollir aquesta localització per reivindicar el barri de Can Tiana i la seva pertinença a Ripollet, malgrat que estigui allunyat del centre urbà de la ciutat.

Roger Bayó, candidat a l'alcaldia per ERC, va recordar que els republicans porten "molt de temps preparant l'actual programa electoral, a partir de reunions amb veïns, recollint opinions de les entitats, són pràcticament quatre anys treballant per a aquesta pròxima legislatura". Un dels punts més destacats de l'actual campanya electoral és el balanç del servei de recollida de residus. Esquerra Republicana es mostra "a favor d'aquest model, l'anomenat porta a porta, que ha estat exitós en altres municipis", va afirmar Bayó, però va reconèixer que hagués calgut més temps d'implantació prèvia. "Volem millorar-lo amb diverses mesures, com ara l'augment de la freqüència de recollida de la brossa i l'increment dels llocs de recollida a totes les zones de la ciutat, creiem que cal encara molta pedagogia en aquest sentit", va assenyalar el candidat republicà, Roger Bayó.

ripollet-pol-municipals-erc-presentacio-programa-electoral-140523-8.JPG

Per la seva banda, la presidenta de la secció local, Lurdes Serra, va avançar que ERC preveu un pla de manteniment i intervenció de carrers i voreres, per tal d'identificar els carrers en pitjor estat i marcar les prioritats. "És un pla que no s'ha fet mai, i amb el qual no faríem pedaços com ara i abaratiríem els costos de les reformes, perquè ens avançaríem a què els carrers estiguessin en pitjor estat", va indicar Serra. Els republicans també aposten per la recuperació d'espais per als vianants, amb la implantació de la plataforma única en alguns carrers del centre. Així mateix, ERC considera que la futura recuperació de l'espai al davant del Mercat Municipal permetria "recol·locar-hi l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i crear nous espais per a les entitats, ja que és un espai gran, que podrien utilitzar per emmagatzemar els seus materials i també tenir sales de reunions i trobada", tal com va explicar Lurdes Serra.

Pel que fa a Jovent Republicà, l'agrupació de joves d'ERC, ha incorporat les seves propostes al programa electoral. Núria Escursell, membre de Jovent Republicà i número 4 de la llista electoral, va explicar que les aportacions dels joves republicans se centren en "quatre eixos d'actuacions, que són aconseguir un Ripollet més social, que no deixi ningú enrere; més inclusiu, que inclogui la gran diversitat de joves que hi ha a tota la ciutat; més verd, una ciutat més sostenible i ecològica, i un Ripollet més viu, que no ens obligui a marxar a altres ciutats o pobles per poder treballar i viure-hi". Una de les apostes de Jovent Republicà és la creació d'un Casal de Joves a la Torre de l'Argentera, "que és un espai emblemàtic, gran i buit, que es pot reaprofitar".

Podeu consultar el programa electoral complet d'ERC de Ripollet en aquest enllaç.

Redacció ripollet.cat - JS