Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ERC critica la gestió del govern municipal en la Festa Major d'enguany

Esquerra Republicana de Ripollet ha fet pública la seva valoració de la passada Festa Major. Segons el comunicat de la secció local d'ERC, "Una setmana després del final de la nostra Festa Major, complexa, però necessària per a tothom, cal fer una valoració i anàlisi sobre què ha funcionat i què no; i exigir responsabilitats al govern municipal de Ripollet sobre errades greus de planificació i possibles negligències".

En aquest sentit argumenten: "La manca de planificació i organització d'aquest govern municipal ha propiciat successos molt greus que han posat en risc la salut de la gent de Ripollet. Per aquest motiu, i per esclarir el dubte de possibles negligències per part de l'equip de govern, des d'Esquerra Republicana de Ripollet demanem explicacions públiques a les preguntes que acabem de presentar".

Així, interpel·len a l'equip de govern sobre: el control dels botellots i el Correbars sense autorització que es va celebrar i aspectes organitzatius, com ara la venda presencial d'entrades, la publicitat de la contractació de personal auxiliar i la instal·lació de la fira d'atraccions.

Llums i ombres

Segons els republicans, "sent conscients de tota la complexitat que comporta organitzar una Festa Major tan complicada com aquesta des de les entitats, Comissió de Festa Major i treballadores i treballadors de l'Ajuntament; considerem que la Festa Major d'enguany ens deixa aspectes positius i aspectes negatius, llums i ombres".

Per la secció local d'ERC, "El bon funcionament de la gran majoria d'activitats amb entrada prèvia contrasta amb fets preocupants, derivats en gran part per la manca de recursos i planificació del govern municipal; mancances que, malgrat la bona feina tant de la Policia Local com dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament, fruit de la seva dedicació, de vegades no s'han pogut salvar". També mostren el seu agraïment a l'equip tècnic i a les entitats col·laboradores.

Així mateix, fan "una valoració força positiva de la realització del conjunt d'activitats amb entrada prèvia. Hem pogut comprovar com, en conjunt, han estat activitats molt potents on la gran majoria d'espectadors s'han comportat cívicament tot respectant les mesures sanitàries i els controls d'accessos han funcionat correctament".

Per altra banda, es feliciten pel "pas endavant per a gaudir d'una Festa Major més inclusiva, pensada per a tothom. Complint amb la moció presentada el 2019 per Esquerra Republicana, es va habilitar la fira com a espai lliure de soroll durant la tarda de dilluns (de 18 h a 20 h). Eliminant la música i el soroll de la fira es permetia gaudir de les atraccions a les persones amb trastorn de l'espectre autista. Celebrem el compliment de la nostra moció per a millorar la vida d'aquella gent invisibilitzada sistemàticament, perquè també és seva aquesta Festa Major i també tenen tot el dret de poder-la gaudir".