Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entretots critica que l'Ajuntament no fa prou per les persones amb discapacitat

L'associació Entretots, entitat d'àmbit intercomarcal, que treballa en defensa dels drets de les persones amb discapacitat, ha censurat públicament pel "poc pes específic" que tenen a Ripollet les polítiques del govern de Decidim en favor de les persones amb discapacitat.

D'esquerra a dreta: Alberto Castro, secretari d'Entretots; Carme Garrido, presidenta i l'activista local de les persones amb discapacitat, Josep Maria Tatché.
D'esquerra a dreta: Alberto Castro, secretari d'Entretots; Carme Garrido, presidenta i l'activista local de les persones amb discapacitat, Josep Maria Tatché

En roda de premsa, el seu secretari, Alberto Castro, tot i reconèixer el bon tracte i esforç del regidor responsable, Fran Sánchez, va lamentar que la promesa que es milloraria l'accessibilitat als comerços "no ha fet cap pas en tot el mandat". Segons Castro, el 80% de les adaptacions no passen dels 200 euros de despesa, però "l'Ajuntament no fa res i continua permetent l'obertura de comerços no accessibles".

Castro va demanar "més actuacions i menys cartells" i va criticar que "el govern s'ha estat avalant primer per la Taula i després per la Comissió de les Persones amb Discapacitat, que ni està encara constituïda". És per això que, va anunciar que farien propostes als diferents partits per comprometre'ls en els seus programes electorals. El secretari d'Entretots també va advertir que no descarten "impulsar una demanda col·lectiva a tots els ajuntaments per incompliment de la Llei d'accessibilitat universal". Castro considera que "no ha canviat res" i que les persones amb discapacitat continuen essent el col·lectiu més discriminat de tots.

També va participar en la compareixença de premsa Josep Maria Tatché, activista de les persones amb discapacitat, qui va ratificar les paraules de Castro, certificant que el govern local "ha incomplert molts dels seus compromisos", referint-se, principalment, el control de les llicències als comerços. "Vam quedar que almenys amb els nous es miraria que fossin accessibles i no ho han complert". També va recordar que "tampoc s'ha aplicat la moció de defensa de l'accessibilitat de 12/2017" i va retreure al govern local: "ens ha utilitzat durant molt de temps" per avalar les seves actuacions.

DSC_0004.JPG

2.500 persones amb discapacitat a Ripollet

A Ripollet hi ha 2.500 persones amb alguna discapacitat i al Vallès Occidental 60.000. La presidenta d'Entretots, Carme Garrido, va anunciar la represa de les activitats després de la pandèmia, amb entitats, escoles i activitats com el ioga inclusiu i el programa a Ripollet Ràdio. També l'organització de dues jornades: una sobre la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat, pel 25N i una altra sobre assistència personal. Garrido va recordar que continuaran treballant pels drets de les persones amb discapacitat en: assistència personal (més ampli i integral que l'actual ajuda a domicili), l'accessibilitat universal i l'escola inclusiva.